Rīgas «Dinamo» zaudē KHL pastarīšu duelī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo», noslēdzot septiņu mājas spēļu sēriju, šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Hantimansijskas «Jugra» vienībai.

Rīgas komanda cieta sesto zaudējumu pēc kārtas, turklāt tā nespēja izkļūt no pēdējās vietas KHL, jo neuzvarēja «Jugra» vienību pamatlaikā.

«Dinamo» labā vārtus guva soms Ansi Salmela, kurš šosezon 28 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, ar 14 punktiem komandas rezultatīvākā aizsarga godu dalot ar kanādieti Karlu Stoleriju, kurš aizvadījis par 21 maču vairāk.

Pirmajā periodā laukuma saimniekiem bija pārsvars, izdarot krietni vairāk metienu (13:3), tiesa, tikai 11 sekundes pirms trešdaļas beigām tas tika pārvērsts vārtu guvumā. Pretinieku vārtu priekšā Ņikita Jevpalovs meistarīgi starp kājām piespēlēja ripu Salmelam, somu aizsargam ar «vārtiem ģērbtuvē» atklājot mača rezultātu.

Otrā perioda pirmajā pusē pretinieku vārtu priekšā pie pāris metieniem pēc kārtas tika Jevpalovs. Tāpat viņa raidīto ripu no vārtu līnijas izsita «Jugra» aizsargs, Jevpalovam savas iespējas neizmantojot. Perioda beigās pēc Frenka Razgala tikai pretinieku vārtsargs glāba viesus no vārtu zaudējuma. Arī šīs trešdaļas pēdējās sekundes varēja noslēgties ar vārtu guvumu, taču Brendons Makmilans tika patraucēts izgājienā pret pretinieku vārtsargu.

Trešo spēles nogriezni «Dinamo» iesāka ar vārtu zaudējumu, mazākumā vienu pašu pret Jāni Kalniņu atstājot Pāvelo Varfolomejevu, kurš savu iespēju izmantoja.

Trešajā trešdaļā viesi kļuva aktīvāki un pārņēma spēles grožus savā ziņā, kamēr rīdzinieki mēģināja atbildēt ar pāris pretuzbrukumiem. Pamatlaika beigās laukuma saimnieki haotiski spēlēja savā aizsardzības zonā, tikai Kalniņam glābjot komandu no vārtu zaudējuma.

Uzvarētājs 60 minūtēs netika noskaidrots, tādējādi bija jāaizvada pagarinājums. Tajā gan tika nospēlētas tikai 73 sekundes, jo čehu aizsargs Ondržejs Vitāseks pēc ātras ieslidošanas rīdzinieku aizsardzības zonā raidīja ripu Kalniņa sargātajā cietoksnī. Tiesneši ilgi skatījās video atkārtojumu, vai Vitāšeks, saņemot ripu, nav bijis aizmugurē, un secināja, ka pirms vārtu guvuma noteikumi netika pārkāpti, līdz ar to uzvaru izcīnīja «Jugra».

Šajā kalendārajā gadā Rīgas «Dinamo» līdz šim aizvadījusi spēles tikai savā laukumā. Gada pirmajā mačā tika izcīnīta uzvara pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik» (2:1), bet pēc tam ciesti zaudējumi sešās cīņās pēc kārtas - pirms mača pret «Jugra» vienību zaudēts arī Ufas «Salavat Julajev» (3:4), «Soči» (3:4), Kazaņas «Ak Bars» (1:4), Habarovskas «Amur» (3:4) un Minskas «Dinamo» (2:3).

Mačs pret Minskas «Dinamo» norisinājās Purvciemā zem atklātas debess un tā bija tikai otrā spēle KHL desmit gadu ilgajā vēsturē, kur notiek laukumā bez jumta. Maču klātienē vēroja apmēram 8500 skatītāju.

Savukārt «Jugra» komanda pirms tam bija cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, turklāt divos no tiem Hantimansijskas hokejisti neguva vārtus.

Līdz regulārā turnīra beigām Latvijas klubam atlicis aizvadīt vairs tikai piecas spēles, turklāt jau krietnu laiku tam nebija reālu izredžu iekļūt izslēgšanas turnīrā, bet janvāra sākumā zuda arī teorētiskas cerības uz Gagarina kausa sasniegšanu.

Nākamos divus mačus «Dinamo» aizvadīs viesos, trešdien spēkojoties ar Maskavas «Spartak», bet divas dienas vēlāk - ar Helsinku «Jokerit».

Savu pēdējo maču pirms Phjončhanas olimpisko spēļu pārtraukuma Rīgas «Dinamo» aizvadīs svētdien, savā laukumā uzņemot «Jokerit», bet pēc tam KHL spēļu tai nebūs līdz pat 27.februārim. Tiesa, pa to laiku klubs iecerējis piedalīties pārbaudes turnīrā Šveices pilsētā Davosā, bet pēc pārtraukuma rīdziniekiem līdz sezonas beigām būs atlikušas vien divas spēles.

Rīgas «Dinamo» ar 44 punktiem 51 spēlē ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas «Slovan» rīdziniekus apsteidz par 11 punktiem.

Savukārt «Jugra» ar 48 punktiem 54 spēlēs ir pakāpusies uz priekšpēdējo vietu starp 14 Austrumu konferences komandām, tagad par punktu apsteidzot Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenēto Toljati «Lada», kuru pārstāv latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu