Plūdu gadījumā Pļaviņu iedzīvotājus izmitinās ģimnāzijas un pagasta pārvaldes telpās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Līva Kotina

Plūdu gadījumā Pļaviņu evakuētos iedzīvotājus varēs izmitināt ģimnāzijas un Aiviekstes pagasta pārvaldes telpās, informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājs Aigars Lukss (V).

Domes vadītājs atgādināja, ka jau pagājušajā nedēļā sākta iedzīvotāju informēšana par rīcību plūdu gadījumā, un pašvaldība ir gatava evakuācijas laikā iedzīvotājus izmitināt savās telpās.

Šodien notikusi Jēkabpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēde par situāciju Daugavā, tāpat arī pašvaldība novēro situāciju Pļaviņās un pašlaik secināts, ka plūdu draudu nav. Lai arī regulāras pašvaldības policijas vai citu dienestu dežūras pie upes pašlaik netiek organizētas, Lukss apgalvoja, ka ārkārtas situācijas gadījumā dienesti spēs reaģēt.

Pašlaik netiek apsvērta iespēja piesaistīt armiju, kas varētu veikt ledus spridzināšanu Daugavā, jo tā neesot nepieciešama.

Jau vēstīts, ka Pļaviņās plūdu draudi būs tad, kad vižņu sastrēgums Daugavā izkustēsies un nonāks Pļaviņu ūdenskrātuvē. To var veicināt nedēļas otrajā pusē gaidāmais siltais laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu