Gudļevskim «sausā» spēle un otrās zvaigznes tituls AHL mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien atvairīja 25 pretinieku metienus, otro reizi sezonā paliekot «sausā», kā arī tiekot atzīts par spēles otro zvaigzni Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā.

Latvietis palīdzēja Bridžportas «Sound Tigers» komandai mājās pēcspēles metienos ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēt līgas līderi Toronto «Marlies», kuras sistēmā ir Mārtiņš Dzierkals, kurš gan šobrīd spēlē līmeni zemākajā Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Pamatlaikā un papildlaikā vārti netika gūti, kamēr «bullīšos» mājiniekiem izcēlās Mičels Vande Sompels, bet Gudļevskis atvairīja visus trīs pretinieku izgājienus.

Pamatlaikā Gudļevskis tika galā ar 22 «Marlies» metieniem, bet papildlaikā atvairīja vēl trīs ripas.

Latvijas vārtsargs izcīnīja savu pirmo uzvaru kopš 19.novembra, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

Šosezon Gudļevskis 18 spēlēs izcīnījis piecus panākumus, vidēji mačā ielaižot 2,68 ripas un atvairot 89,7% metienu.

Tikmēr citā spēlē cits Latvijas vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja 23 no 25 metieniem, taču viņa pārstāvētā Klīvlendas «Monsters» viesos ar 1:3 (0:0, 1:0, 0:3) zaudēja Čikāgas «Wolves» hokejistiem.

Kivlenieks tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Pirmo reizi viņš kapitulēja spēles 49. minūtē, bet pēc septiņām minūtēm ielaida vēl vienus vārtus. Mača beigās «Monsters» vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču ielaida trešo ripu.

Kivlenieks šosezon 23 spēlēs izcīnījis sešas uzvaras, ielaižot 3,22 ripas mačā, atvairot 88,8% metienu.

Visbeidzot vēl vienā cīņā Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» viesos pagarinājumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Hartfordas «Wolf Pack» komandai.

Bļugers četras reizes meta pa vārtiem un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Uzbrucējs šosezon 39 mačos guvis 12 vārtus un 11 reizes asistējis partneriem, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +9. Zīmīgi, ka kopš decembra vidus Bļugers 15 mačos ir nopelnījis 13 rezultativitātes punktus (7+5).

AHL kopvērtējumā Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» ar 52 punktiem 39 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur «Sound Tigers» ar 46 punktiem ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā Klīvlendas «Monsters» ar 30 punktiem 39 cīņās pārliecinoši ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē «Barracuda» ar 40 punktiem 37 mačos ir sestajā vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu