Braucot ar «gāzi grīdā», Al-Atija uzvar «Dakaras» rallijreida 12.posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien Argentīnā tika aizvadīts «Dakaras» rallijreida 12.posms. Cīņas sparu pierādīja un uzvaru tajā izcīnīja katariešu autosportists Nasers Al-Atija ar «Toyota». Tā viņam bija trešā uzvara šā gada sacensību ātrumposmos, tiesa gan, uz uzvaru kopvērtējumā Al-Atijam ir maz cerību.

Ceturtdienas ātrumposms bjia garākais 2018.gada «Dakaras» rallijreidā - 522 kilometri, kas jāpieveic smiltīs, pa upju gultnēm un akmeņiem klātiem ceļiem. Apstākļi nebūt nav tie vienkāršākie, un 12 dienas dienas pēc starta arī nogurums liek par sevi manīt. Tomēr sacensību līderiem tas nav nekas svešs un viņi aizvien traucas «Dakaras» karavānas priekšgalā.

Otro vietu 12.posmā izcīnīja Stefans Peteransels no «Peugeot» komandas, kurš katarietim zaudēja 2 minūtes un 3 sekundes, bet trešais palika Žiniels de Viljērs ar «Toyota». Viņa laika deficīts - 4 minūtes un 33 sekundes. Pašreizējais rallijreida līderis, cits «Peugeot» komandas braucējs Karloss Sainss, tikmēr finišēja tikai 9.vietā, jo viņu distancē aizkavēja plīsusi riepa un mašīnas pārnesumkārbas defekts.

Kopvērtējumā līderis aizvien ir Sainss, kurš tuvāko sekotāju Peteranselu apsteidz par 44 minūtēm un 41 sekundi.

Motociklu un kvadriciklu klasei 12. posms tika atcelts, un sportisti devās taisnā ceļā no Čilesito uz 13. posma starta vietu Sanhuanu.

Aizraujoša situācija pēc 12. posma tikmēr ir izveidojusies smago auto klasē. Tajā notiek īsta milžu ciņa, kuras uzvarētājs, kā šķiet, tiks noskaidrots tikai «Dakaras» rallijreida pēdējos metros. Uzvaru 12. posmā izcīnīja Nīderlandes autosportists Tons van Genugtens, taču viņš ar vairāk nekā piecu stundu deficītu nevar pretendēt uz uzvaru kopvērtējumā. Par galveno titulu šogad cīnās tikai divi braucēji - krievs Eduards Nikolajevs un argentīnietis Federiko Vijagra.

12. posmu šie piloti noslēdza attiecīgi 3. un 4. pozīcijā ar nedaudz vairāk kā minūtes starpību, taču

kopvērtējumā sacensību līderis Nikolajevs Vilagru apsteidz tikai par 1 sekundi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu