Vai mūsdienās NASA ļauj astronautei ņemt līdzi kosmētikas maciņu?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iepazīsties, Sallija Kristena Raida, ASV fiziķe un NASA astronaute. 1983. gadā viņa kļuva par pirmo ASV sievieti, kas lidojusi kosmosā. Kāpēc mēs par viņu runājam? Jo viņas vārds saistās ar NASA nesen publicēto tvītu par sieviešu kosmētikas maciņu kosmosā.

«NASA inženieri savā bezgalīgajā gudrībā izlēma, ka astronautes varētu vēlēties līdzi ņemt kosmētiku, - tāpēc tika radīts specializēts maciņš... Varat vien iedomāties inženieru diskusijas par to, kam jāatrodas šajā komplektā,» citēta tiek slavenā Sallija Raida, kura izsakās par attēlā redzamo 1978. gadā dizainēto kosmētikas komplektu.

Kā redzams, komplektā bija lūpu krāsa, acu ēnas, skropstu tuša, acu zīmulis, vaigu sārtums un kosmētikas noņēmējs.

Lai vai kā, šīs tvīts savā ziņā iztirzā jautājumu, vai astronautes adekvāti saņem kosmosā visu, kas nepieciešams viņām kā sievietēm.

Savulaik inženieru vidū izcēlās diskusija par to, cik daudz tamponu būtu nepieciešams menstruācijām nedēļas garumā.

Inženieri minēja: 100? Uz ko Raida atbildēja: nē, protams!

Tā arī 1978. gadā radītais kosmētikas komplekts nepieredzēja lidojumu kosmosā, bet tas liek aizdomāties par to, vai astronautes uzklausa vienlīdz labi kā viņu kolēģus vīriešus. Īpaši tāpēc, ka NASA 2016. gadā paziņoja, ka nākamajā astronautu paaudzē ir 50% sieviešu!

Katrā ziņā šampūns tur ir, lūk, video, kas to pierāda!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu