Neimaram četri vārti, Kavani atkārto Ibrahimoviča rekordu PSG graujošā uzvarā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brazīlijas futbola zvaigzne Neimars trešdien guva četrus vārtus un divas reizes asistēja partneriem, savukārt urugvajietis Edinsons Kavani atkārtoja zviedra Zlatana Ibrahimoviča rekordu, palīdzot Parīzes «Saint-Germain» (PSG) komandai izcīnīt graujošu uzvaru Francijas čempionāta 21. kārtas spēlē.

PSG savā laukumā ar rezultātu 8:0 (4:0) sagrāva «Dijon» vienību, čempionātā izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Spēles sākumā divus vārtus guva argentīniešu pussargs Anhels di Marija, kurš 15. minūtē panāca 2:0, bet vēl pēc sešām minūtēm pārsvaru trīskāršoja Kavani.

Viņam tas bija 156. precīzais sitiens PSG kreklā, atkārtojot Ibrahimovičam piederošo kluba rezultativitātes rekordu.

Savukārt turpinājumā laukumā spīdēja Neimars, kurš 42. minūtē panāca 4:0, bet vēl trīs vārtus iesita otrajā puslaikā, cīņas 83. minūtē realizējot 11 metru soda sitienu.

Zīmīgi, ka, Neimaram dodoties izpildīt «pendeli», PSG līdzjutēji pauda neapmierinātību par to, ka soda sitiens nav uzticēts Kavani, kurš līdz ar to netika pie iespējas labot kluba rekordu.

Tāpat Neimars asistēja di Marijas otro vārtu guvumā, kā arī 77. minūtē palīdzēja izcelties Kilianam Mbapē.

Neimars iepriekšējo maču izlaida ribu traumas dēļ, bet tagad atgriezās ar savu līdz šim rezultatīvāko sniegumu PSG rindās.

Parīzes klubs saglabāja 11 punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā.

Tikmēr uz otro vietu pakāpās Lionas «Olympigue», kas viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja «Guingamp», bet trešā tagad ir Marseļas «Olympique», jo otrdien mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja «Strasbourg» futbolistus.

Vēl vienā otrdien notikušā spēlē «Monaco» mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar «Nice».

Tikmēr trešdien uzvaru izcīnīja turnīra pastarīte «Metz», kuras sistēmā ir latviešu pussargs Jānis Ikaunieks. Šī komanda mājās ar 3:0 (2:0) pārspēja «Saint-Etienne» vienību, tiekot pie ceturtās uzvaras šīs sezonas čempionātā.

Jau vēstīts, ka «Metz» galvenais treneris Frederiks Hancs ar Ikaunieku nerēķinās.

Francijas čempionāta kopvērtējumā PSG ar 56 punktiem 21 spēlē ir pirmajā vietā, kamēr 45 punkti ir Lionas «Olympique» rēķinā, bet vēl attiecīgi pa punktam mazāk ir Marseļas «Olympique» un «Monaco» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu