Fotostāsts: Kā Peru cietumnieki gatavojās pāvesta vizītei

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Peru cietumnieki, kas notiesāti par laupīšanām un narkotiku kontrabandu, ieslodzījumā veidoja koka krēslus, lai iezemiešu cilšu līderi Amazones lietusmežā tos varētu izmantot pāvesta Franciska vizītes laikā, vēsta ziņu aģentūra AP. Katoļu baznīca vairāk nekā simt ieslodzītajiem pasūtīja 350 krēslus.

«Mēs maksājam par slikto, ko esam izdarījuši,» stāsta 48 gadus vecais Serdžio Kurajs, kurš izcieš deviņu gadu cietumsodu par laupīšanu. «Ceram, ka pāvests mums piedos.»
Foto: AP/Scanpix

Cietuma darbnīcā izveidotajiem krēsliem ir vienkāršs dizains ar smilšu pulksteņa formas rotājumu atzveltnes daļā. Tie veidoti no Amazones mežā iegūtiem kokiem. Amazones trauslo ekosistēmu apdraud nelikumīga zelta ieguve un mežu izciršana.

Vizītes laikā Amazonē pāvests tiksies ar iezemiešu līderiem, kas atceļojuši pat no tādām tālām vietām kā Brazīlija un Bolīvija.

Foto: AP/Scanpix

Francisks iepriekš runājis par to, cik nozīmīga ir Amazones lietusmeža saglabāšana. Mežu viņš savulaik dēvējis par «mūsu planētas plaušām».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu