Daņiļevičs un Justs ar unikālu dejas izrādi aicina rūpēties par dabu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Janvāra beigās pirmizrādi piedzīvos muzikāla dejas fantāzija «Mana daba», kuru izpilda deju studijas «Dzirnas» dejotāji horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā. Šai izrādei dziedātājs Justs kopā ar grupu «Tax Free» radījuši oriģinālmūziku, kas viņiem bijis liels izaicinājums.

Izrādes pirmais iedvesmas avots bija Norvēģijas daba. Tās iespaidā tika veidota muzikālās dejas fantāzija «Mana daba», taču viens no horeogrāfiem, Agris Daniļevičs, ar šo uzvedumu vēlas arī pievērst sabiedrības uzmanību vides aizsardzības jautājumiem. «Uz mani vislielāko iespaidu atstāja tas, ka Pasaules okeānā 10 līdz 20 metru biezumā peld visa tā mūsu izlietotā plastmasa, turklāt tas ir 153 Latvijas teritoriju lielumā. Sapratu, cik mēs esam ļauni pret dabu, un ar šīs izrādes palīdzību vēlos pievērst uzmanību tam, ka veikalā nav jāņem plastmasas maisiņš katram tomātam vai banānam,» savās sajūtās dalās izrādes horeogrāfs, vienlaikus mudinot ar savu rīcību mīlēt savu zemi.

Izrādē savijas mīlas stāsts, intīmi un trausli mirkļi, tai pašā laikā arī dabas stihiju raksturojošas ainas, un to visu skatītājam palīdzēs izjust oriģinālmūzika. Justs atzīst, ka tas ir liels izaicinājums, radīt mūziku deju izrādei, un viņam un grupas biedriem tā ir pirmā pieredze. «Veidot oriģinālmūziku uzreiz tik lielam un nopietnam projektam, turklāt stundu garai izrādei – tas patiešām ir liels izaicinājums. Mēs ne tikai esam sakomponējuši to, bet arī izpildām pašā izrādē, kas nozīmē, ka jāseko līdzi arī tam, ko dara dejotāji uz skatuves. Sākumā bija ļoti bail, bet tagad ar drošu sirdi varu teikt, ka viss izdevies brīnišķīgi,» tā par jaunradi saka mūziķis Justs. Agris Daņiļevičs mūziku raksturo kā skaistu, emocionālu, traku un vienlaicīgi smieklīgu un jautru.

Justs ikdienā cenšas dzīvot videi draudzīgi, piemēram, ejot gar jūru, viņš mēdz salasīt citu cilvēku izmestos atkritumus, veikalā izvairās ņemt plastmasas maisiņus un mācās šķirot atkritumus. Lai rastu iedvesmu mūzikas radīšanai, ar šīm darbībām gan nepietika. Katrai ainai bija savs vadmotīvs, piemēram, saules stari no rīta pārlīst pāri kalnu ielejai, un, balstoties uz šiem vārdiem, tapa mūzika. «Skatījāmies arī dažādus video, Discovery kanālu, lai paskatītos, kāds tad patiesībā izskatās vulkāns, un lai iegūtu tās īstās sajūtas. Pēc tam viens otram stāstījām savas domas, lai visi būtu uz viena viļņa šajās kompozīcijās,» radošā procesa aizkulises atklāj Justs.

Muzikālās dejas fantāzija «Mana daba» pirmizrādi piedzīvos 27. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu