Pašvaldības vadītāja: Preiļu slimnīcas līmeņa izmaiņas pavērs iespēju attīstībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Līmeņa izmaiņa Preiļu slimnīcai neuzliek pienākumu uzreiz veikt radikālas pārmaiņas tās darbībā vai pieņemt darbā jaunus speciālistus, taču paver iespējas iestādes tālākai attīstībai, atzina Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.

«Otrā līmeņa piešķiršana Preiļu lokālajai slimnīcai apliecina to, ka esam darbojušies pareizajā virzienā. Nākotnē praktiski viss būs atkarīgs no mums pašiem, kā spēsim piesaistīt ārstniecības iestādei jaunus medicīnas speciālistus un cik efektīvi spēsim apgūt slimnīcai piešķirto 1,7 miljonu eiro Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu,» norādīja Plivda.

Patlaban Preiļu slimnīca turpina paplašināt tajā pieejamo pakalpojumu klāstu un ir atvērta sadarbībai. Mediķu piesaiste pašvaldība jau ir izveidojusi stipendiju fondu, stipendijas no kura šobrīd saņem jau trīs topošie mediķi.

Pašvaldības vadītāja pauda gandarījumu, ka centieni veicināt Preiļu slimnīcas attīstību ir pamanīti un novērtēti valsts līmenī, kā arī uzsvēra, ka ārstniecības iestāde gaida pakalpojumu saņēmējus ne tikai no Preiļiem un tuvējās apkaimes, bet arī no citiem Latgales un Latvijas novadiem.

Jau vēstīts, ka no veselības aprūpes sistēmas reformā iecerētajiem četriem slimnīcu aprūpes līmeņiem, Veselības ministrija (VM) vēlas pāriet uz pieciem, kā rezultātā Siguldā, Tukumā, Alūksnē un Preiļos slimnīcas līmenis paaugstināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu