SOK lems, vai atļaut Krievijas sportistiem Phjončhanā izmanot PSRS simboliku un himnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īpaša Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija lems, vai atļaut Krievijas sportistiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izmantot noziedzīgā režīma - Padomju Sociālistisko Republiku Savienības (PSRS) simboliku un himnu.

SOK aizliedza Krievijas sportistiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedalīties, izmantojot savas valsts simboliku, karogu un himnu. Interneta lietotāji Krievijā tā vietā piedāvājuši Dienvidkorejā savas valsts atlētiem izmanot PSRS simboliku, karogu un himnu, kas ir ļoti līdzīga pašreizējai Krievijas himnai.

Dopinga skandālos neiesaistītie Krievijas sportisti olimpiskajās spēlēs drīkstēs piedalīties, startējot zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts «Olympic Athlete from Russia» jeb «Olimpiskais sportists no Krievijas».

«PSRS simbolika un himna? Šādus jautājumus izskata īpaši izveidota darba grupa, kas strādā saistībā ar Krievijas olimpiešiem. SOK savā laikā izstrādāja principus, kurus nosaka darba grupas lēmumi, kurus nosaka SOK izpildkomitejas 5. decembra paziņojums,» SOK skaidrojumu publicējusi aģentūra TASS.

SOK 5. decembrī nolēma nepielaist Krievijas delegāciju olimpiskajām spēlēm. Phjončhanā varēs piedalīties «tīrie» krievu sportisti, startējot ar uzrakstu «Olimpiskais sportists no Krievijas» uz formastērpa.

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Phjončahnā varētu piedalīties pat vairāk nekā 200 Krievijas atlēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu