Pētījums: Latviju pametuši 100 000 cilvēku ar augstāko izglītību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No 2000. līdz 2016. gadam Latviju pametuši 100 000 iedzīvotāju ar augstāko izglītību, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica Latvijas Universitātes profesors Mihails Hazans.

Kā informēja profesors, pētījumā konstatēts, ka darbspējas vecumā līdz 65 gadiem Latviju pametuši ceturtdaļa iedzīvotāju ar augstāko izglītību. Savukārt vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem, valsti pametuši trešdaļa iedzīvotāju ar augstāko izglītību.

Hazans norādīja, ka valsti pamet lielākoties to profesiju un specialitāšu pārstāvji, kurās valsts iegulda līdzekļus, lai apmācītu lielāku skaitu cilvēku - informācijas tehnoloģijās, inženierzinātnēs, medicīnā u.c.

Kā secināts pētījumā, 40% aizbraukušo, kuriem ir augstākā izglītība, minējuši ekonomiskus iemeslus valsts pamešanai. Savukārt citi pauduši neapmierinātību ar procesiem Latvijā, nesaskatīja perspektīvu nākotnē vai vēlējās labākas perspektīvas saviem bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu