Dūklavs: Par krīzi Latvijas piensaimniecībā šobrīd nav pamata runāt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Par krīzi Latvijas piensaimniecībā šobrīd nav pamata runāt, jo piena iepirkumu cenas ir salīdzinoši augstā līmenī, šorīt intervijā Latvijas Radio teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Viņš atzīmēja, ka piena iepirkumu cenas šobrīd svārstās apmēram 30 centu robežās, kas ir salīdzinoši augsta cena.

Dūklavs uzsvēra, ka krīze Latvijas piensaimniecībā bija tūlīt pēc Krievijas embargo pasludināšanas piena produktu eksportam. Tajā laikā piena iepirkumu cenas nokritās līdz 20 centiem par litru.

«Nevaru galvot, kas notiks pēc pusgada gada, bet pie pašreizējās piena iepirkumu cenas par krīzi piensaimniecībā nav pamata runāt,» teica ministrs.

Jau ziņots, ka Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācija (LLKA) janvāra pirmajā nedēļā informēja, ka no šā gada sākuma piena iepirkuma cena piedzīvojusi dramatisku kritumu. «Situācija piena tirgū kļuvusi saspringta, tādēļ piena kooperatīviem jāvienojas par risinājumiem, kā noturēt pieņemamu iepirkuma cenu saviem zemniekiem. Tā kā Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi vienlaicīgi visiem kooperatīviem samazinājuši iepirkuma cenu, viens no risinājumiem ir lemt par ilgtermiņa sadarbības partneru meklēšanu ārpus Latvijas robežām,» norādīja LLKA piena grupas vadītāja Mirdza Feldmane.

LLKA ir dibināta 2002.gadā un apvieno lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (MPKS), kuras strādā savu biedru interesēs, samazinot to ražošanas izmaksas. Asociācijas darbības mērķis ir radīt labvēlīgu vidi lauksaimnieku un mežsaimnieku kooperācijas attīstībai un veicināt sabiedrības izpratni par kooperācijas nepieciešamību un priekšrocībām. Patlaban LLKA ir 50 biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu