No darba smalkā Parīzes restorānā līdz dzīvei uz ielas ar 20 000 sekotāju tviterī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Kāds Parīzes bezpajumtnieks, kurš reiz strādāja smalkā Parīzes restorānā, tagad kļuvis par sensāciju sociālajā tīklā «Twitter», kur viņa stāstītajam par dzīvi uz ielas seko gandrīz 20 000 cilvēku, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

45 gadus vecais Kristiāns Pāžs iepriekš strādāja par vecāko viesmīli smalkā restorānā. Vīrieša dzīve mainījās, kad pēc šķiršanās no sievas viņš sasirga ar depresiju.

Depresijas dēļ vīrietis vairs nav spējis smaidīt cilvēkiem restorānā, tāpēc iesniedzis atlūgumu.

Pāžs saņēmis bezdarbnieka pabalstu, kas bijis 545 eiro mēnesī, tomēr ar šo summu vīrietim nav pieticis, lai samaksātu īri, kā rezultātā 2015.gada aprīlī viņš izlikts no dzīvokļa.

Kopš tā laika Pāžs dzīvo uz ielas un aktīvi tvīto no sava viedtālruņa ar saplaisājušo ekrānu, ziņo aģentūra AFP.

Pāžs regulāri tvīto par politiķu tukšajiem solījumiem attiecībā uz bezpajumtnieku problēmu risināšanu. Tāpat viņš aktīvi aicina sabiedrību palīdzēt tiem parīziešiem, kuri palikuši bez pajumtes.

Viņš arī norāda uz Parīzes pašvaldības īstenotajiem bezpajumtnieku «apkarošanas» pasākumiem.

Ziemassvētkos Pāžs savā tvitera kontā bija ievietojis attēlu, kurā redzams pašvaldības dienestu uzstādīts žogs pie siltā gaisa ventilācijas lūkas Parīzes ziemeļaustrumos. Šo lūku vairāki bezpajumtnieki regulāri izmantoja, lai sasildītos.

Ar šo Pāža ierakstu dalījušies vairāk nekā 2000 tvitera lietotāju, kā rezultātā Parīzes pašvaldība minēto žogu nojauca. Šis gadījums kļuva par nelielu Parīzes bezpajumtnieku kopienas uzvaru, kas nonāca pilsētas laikrakstu pirmajās lappusēs.

Pēc šā gadījuma Pāža sekotāju skaits tviterī sasniedza aptuveni 20 000, bet viņu pašu Francijas mediji sāka aicināt uz intervijām.

Pāža pirmais plašu ažiotāžu izraisījušais tvīts tika veikts pirms aptuveni pirms gada, kad viņam bija tikai seši sekotāji.

Šajā tvītā Pāžs rakstīja par to, ka viņu agrā rītā pamodinājis pilsētas ielu uzkopšanas dienestu darbinieks, kurš viņu no šļūtenes aplējis ar aukstu ūdeni.

Neskatoties uz niecīgo sekotāju skaitu, Pāža ierakstu tviterī izlasīja arī Parīzes mēre Anna Idalgo, kura viņam atvainojās par uzkopēju rīcību un uzdāvināja jaunu guļammaisu.

«Tviteris nav ierocis, tomēr tas ir spēcīgs,» sarunā ar Francijas aģentūru AFP norāda bezpajumtnieks.

Papildus ielu dzīves atspoguļošanai Pāžs savā tvitera kontā arī lūdz palīdzību, sevi dēvējot par «ubagu 2.0».

Šī vīrieša pieeja darbojas. Piemēram, periodā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu kāds cilvēks viņam ļāvis palikt savā dzīvoklī. Pateicoties ierakstiem tviterī, Pāžam regulāri tiek ziedoti arī apģērbi un apavi. Ar viņam saziedotajām lietām Pāžs dalās arī ar citiem bezpajumtniekiem.

Vīrietis uzsver, ka viņš tvīto galvenokārt tāpēc, ka tas rada viņam «eksistences sajūtu».

Neskatoties uz viņa pieaugošo ietekmi sociālajā tīklā «Twitter», Pāžam nav mērķis kļūt par visu aptuveni 143 000 Francijas bezpajumtnieku «preses pārstāvi».

«Es esmu priecīgs, ka manis teiktais atrod auditoriju,» norāda Pāžs, paužot cerību, ka drīz viņam izdosies pārtraukt pašreizējo dzīves posmu, kad nākas dzīvot uz ielas.

«Jebkas var notikt. Ar savu pašreizējo veiksmi man vajadzētu piedalīties loterijā,» optimistiski pauž Pāžs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu