Mūzikas akadēmija gada laikā vēlas izveidot filiāli Liepājā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) līdz 2019. gada vasarai vēlas izveidot filiāli Liepājā, pauda JVLMA rektors Guntars Prānis.

Viņš sacīja, ka pašlaik norit sarunu procedūra, kurā iesaistās gan Liepājas pašvaldība kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, gan arī Kultūras ministrija. «Aktīvi domājam par nodaļas atvēršanu Liepājā, tādejādi stiprinot Liepājas Simfonisko orķestri kā kultūras institūciju visā Kurzemes reģionā. Šādā veidā varētu mudināt gan jaunos, gan arī jau esošos mūzikas profesionāļus palikt Kurzemē, sniedzot iespēju iegūt nepieciešamās prasmes un diplomu,» akadēmijas ieceri pamatoja Prānis.

Tāpat rektors norādīja, ka JVLMA iniciatīva ir guvusi nepieciešamo iesaistīto pušu atbalstu, jo īpaši no Liepājas Simfoniskā orķestra vadības.

Viņš pauda cerību, ka tas šis plāns drīzumā īstenosies: «Ja šovasar mums izdotos vismaz testa režīmā palaist nodaļu, tas būtu fantastiski. Taču līdz 2019. gada vasarai pilnīgi noteikti vajadzētu paspēt realizēt ieceri. Uzskatu, ka tas ir valstiski nozīmīgs solis, kas ļoti stiprinātu reģionālo kultūras dzīvi».

Pēc rektora teiktā, studenti mūsdienās dodas mācīties tieši piedāvāto programmu un profesoru, nevis izglītības iestādes nosaukuma dēļ. Līdz ar to, Prānis neizslēdz iespēju, ka jaunieši arī no citiem attāliem Latvijas reģioniem varētu izvēlēties studēt tieši Liepājā, nevis Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu