Ziemas prieku baudītājiem kā pirmā atvērta «Žagarkalna» slēpošanas trase

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemas prieku baudītājiem kā pirmā atvērta Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa «Žagarkalns» slēpošanas trase, noskaidroja aģentūra LETA.

No plkst.11 atvērta trase «Cīruļkalns» ar diviem pacēlājiem. Pēcpusdienā plānots atvērt arī iesācēju kalniņu ar virves pacēlāju. Vienlaikus kalnā turpinās sniega pūšana, liecina kompleksa mājaslapā pieejamā informācija.

Tikmēr Baldones pagastā esošajā ziemas atpūtas kompleksā «Riekstukalns» turpinās trešdien no rīta sāktā sniega ražošana, taču solītās gaisa temperatūras nenokrīt tik zemu, lai būtu apmierinoša ražība, vēsta kompleksa pārstāvji. Viņi cer, ka ziemas priekus varēs sākt baudīt svētdien.

Sniega pūšana piektdienas vakarā sākusies Ventspils slēpošanas kalnā «Lemberga hūte». Plānots, ka sniega segas sagatavošana kalnā turpināsies līdz 17.janvārim, kad plkst.15 paredzēts atvērt slēpošanas trasi ar centrālo pacēlāju, iesācēju slēpošanas trasi un kameršļūkšanas trasi. Savukārt bērnu kalniņš, kur bez maksas pieejamas ragavas, apmeklētājiem varētu būt pieejams no svētdienas.

Kā vēstīts, Talsu novada «Dziļlejās» esošās slēpošanas trases «Kamparkalns» īpašnieks Almants Kalniņš aģentūrai LETA piektdien pastāstīja, ka, spriežot pēc laikapstākļiem, kalna darbība varētu tikt sākta nākamajā otrdienā vai trešdienā. Viņš piebilda, ka laicīgu trases darbību «Kamparkalnam» traucē arī tehniskas problēmas, kuras pašlaik tiek risinātas.

Savukārt atpūtas parka «Rāmkalni» tehniskais direktors un valdes loceklis Andis Jansons aģentūrai LETA piektdien sacīja, ka parks joprojām gaisa temperatūras dēļ nav gatavs atvērt slēpošanas trasi. Kaut arī sinoptiķi nedēļas nogalē sola zemas gaisa temperatūras, joprojām nav skaidrs, kādi laikapstākļi būs nākamās nedēļas nogalē. Jansons pieļāva, ka sniegu «Rāmkalnu» slēpošanas trasē varētu sākt pūst šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu