Nacionālajā teātrī pirmizrāde trillerim «Apsolu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Kalns

12. janvārī Aktieru zālē pirmizrāde Latvijas Nacionālā teātra lugu konkursa laureāta, jaunā dramaturga Andra Ūdra lugai «Apsolu», informē Līga Rimšēviča, NT mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja. Režisore Daiga Kažociņa.

Cik viegli ir pateikt - apsolu? Šo vārdu mēs dāsni lietojam ikdienā, kā arī citus lielus jēdzienus, kuri, mūsuprāt, piešķir dzīvei jēgu, vērtību un nozīmīgumu.

Stāsts par apsolījumiem sākas kādā naktī, kad trīs rīdzinieki satiekas pilsētas nomalē, lai apraktu līķi. Šī tikšanās pilnībā maina viņu dzīvi. Kamēr draugi rok bedri, atklājas notikumi, kuri apglabāti viņu sirdsapziņās.

Daiga Kažociņa: «Apzinos, ka no manas puses ir stipri ambiciozi šo izrādi nosaukt par trilleri. Trilleris Latvijas teātros ir ļoti reti sastopams žanrs, arī es pati šajā žanrā nekad neesmu spēlējusi. Taču lugas struktūra sevī ietver trillera elementus, un tādēļ mēģināju to realizēt. Es to noteikti nespētu bez manas izcilās komandas - scenogrāfa, gaismu mākslinieka, videomākslinieka, kostīmu mākslinieka un, protams, lieliskā aktieru ansambļa.»

«Apsolu» ir jaunā dramaturga Andra Ūdra debija profesionālā teātrī - luga, kas Nacionālā teātra simtgades lugu konkursā ieguva 3. vietu.

«Domāju, ka pieaudzis cilvēks varētu būt tāds, kurš atbild par saviem vārdiem - neatkarīgi no situācijas. Viņš kaut ko dara nevis kaut kādas apmātības vai fanātisma dēļ, bet spēj izteikt loģiski pamatotas savas atziņas, kaut ko apsolīt uz tā pamata un to arī īstenot. Manuprāt, tā varētu būt pieauguša cilvēka galvenā pazīme. Kamēr cilvēks nespēj pildīt to, ko viņš saka, viņš ir bērns,» cilvēka personības pieaugšanu un spēju uzņemties atbildību par saviem solījumiem skaidro lugas autors Andris Ūdris.

Lomās: Raimonds Celms, Mārtiņš Brūveris, Līga Zeļģe, Ilva Centere, Kristaps Ķeselis un Igors Šelegovskis. Scenogrāfs Edgars Kļaviņš, kostīmu mākslinieks Ivars Veinbergs, komponists Mārtiņš Zariņš. Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu