Slēpošanas trasēm dažādas sekmes sniega ražošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas slēpošanas trasēm ar sniega ražošanu veicas dažādi, un atšķirīgas ir arī to prognozes par darba uzsākšanu, aģentūrai LETA sacīja aptaujātie ziemas atpūtas un sporta kompleksu pārstāvji.

Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa «Žagarkalns» pārstāvis aģentūrai LETA sacīja, ka sniega pūtēji «Žagarkalnā» iedarbināti vakar pēcpusdienā, un kopš tā brīža nav apturēti, lai gan gaisa temperatūra varējusi būt nedaudz zemāka. Ja laikapstākļi nepasliktināsies, pirmā «Žagarkalna» nogāze varētu tikt atvērta sestdien, tomēr precīzu laiku trases pārstāvji solīja ziņot rīt.

Talsu novada «Dziļlejās» esošās slēpošanas trases «Kamparkalns» īpašnieks Almants Kalniņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka kalnā sniegu sākts ražot vakarvakarā, tomēr šodien pa dienu šis darbs pārtrauks, jo gaisa temperatūra pacēlusies virs sniega ražošanai piemērotās temperatūras, kas ir apmēram mīnus trīs grādi pēc Celsija. «Sniega pūšanu plānojam atsākt šonakt. Laikapstākļi turpmākajās dienās solās būt pateicīgi, līdz ar to, ja nekas nemainās, trase darbu varētu sākt pirmdien, otrdien,» pauda Kalniņš.

Engures novada Dižkalnos esošā atpūtas kompleksa «Milzkalns» pārstāvis aģentūrai LETA sacīja, ka to, kad trase sāks darbu, noteiks laikapstākļi šonakt. «Ārā pašlaik ir mīnus trīs grādi, pūšam sniegu, ja nepamainīsies laikapstākļi, ātrākais sestdienas vakarā, bet, visticamāk, svētdien varētu sākt darbu,» pauda «Milzkalns» pārstāvis.

Savukārt Pierīgā esošā atpūtas parka «Rāmkalni» tehniskais direktors un valdes loceklis Andis Jansons aģentūrai LETA sacīja, ka sniega ražošana parkā esošajā slēpošanas trasē nenotiek, jo ārā ir pārāk silts. Viņš arī neprognozēja, kad trase varētu sākt darbu, vien piebilda, ka šonakt ir cerība sākt sniega pūšanu.

LETA jau vēstīja, ka šorīt visā Latvijā, izņemt Rīgas jūras līča rietumu piekrasti, gaisa temperatūra ir -3..-5 grādi.

Sals ļāva uzsākt sniega ražošanu, tostarp sniega pūtēji iedarbināti «Žagarkalnā», «Ozolkalnā», «Reiņa trasē», «Fischer» slēpošanas centrā, «Gaiziņā» un «Milzkalnā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu