Arī krēslu pasaulē ir savs «rolsroiss», un tas maksā 43 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja būtu jānosauc komfortablāko, greznāko automobiļu ražotāja vārds, vairumā gadījumu atbilde būtu Rolls-Royce. Tieši Rolls-Royce salonā Londonā, Berkeleja laukumā tieši pretī ēkai, kam spokošanās ziņā neesot līdzvērtīgas, vismaz Lielbritānijas galvaspilsētā, šobrīd atrodas arī pasaulē komfortablākais krēsls - Elysium-R.

Elysium-R ir krēsls, ko stipri ierobežotā skaitā un speciāli Rolls-Royce izgatavos Kembridžā bāzētais uzņēmums DavidHugh Ltd.

Kompānijas mājas lapā rakstīts, ka tā vadītājs ir izgudrotājs un mēbeļu dizainers Deivids Vikets, un viņam 2002.gadā radusies doma uzkonstruēt krēslu, kas spētu simulēt bezsvara stāvokli. Tātad būtu maksimāli komfortabls.

Foto: Publicitātes foto

10 gadus ilga darba rezultātā Vikets ar kolēģiem radīja krēslu sēriju Elysium. No tās tagad atvasināts īpašs Rolls-Royce veltīts modelis Elysium-R. Arī tā rāmis ir veidots no alumīnija un oglekļa šķiedras, bet

sēdvirsma un atzveltne pildīta ar dažāda tipa polsterējumu, lai spiediens uz visiem ķermeņa atbalsta punktiem būtu vienāds,

tā imitējot bezsvara stāvokli.

Foto: Publicitātes foto

Roku balsti tikmēr ir izgatavoti, izmantojot 3D printēšanas metodi, lai maksimāli pielāgotos rokas izliekumam, kad tā nolaista. Bet tas vēl nav viss - zem roku balstu ādas apšuvuma ir īpašs želejas veida pildījums, lai komforts būtu tik augsts, cik vien iespējams.

Foto: Publicitātes foto

Grūti iedomāties kādu, kurš nevēlētos komfortablāko krēslu pasaulē, taču ir viens bet - DavidHugh paredzējuši izgatavot tikai 18 Elysium-R eksemplārus. Ja kāds no tiem vēl nav nopirkts, to tāpat atļauties varēs retais, jo

cena ir augstāka nekā jaunam automobilim - 38 000 mārciņu jeb aptuveni 43 tūkstoši eiro.
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu