Saeima apstiprina deputāta pilnvaras Artim Gustovskim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdzšinējais Kuldīgas novada domes deputāts, pašvaldības iestādes «Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs» vadītājs Artis Gustovskis šodien sāka pildīt Saeimas deputāta pienākumus.

(ziņa papildināta ar jaunāko informāciju)

Gustovskis šodien Saeimas sēdē nodeva svinīgo zvērestu, un parlaments apstiprināja viņa pilnvaras.

Deputāts tika ievēlēts Saeimas Pieprasījumu komisijā, kā arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā. Savukārt vairāki citi «Vienotības» Saeimas frakcijas deputāti mainīja komisijas, kurās strādā.

Deputāte Inese Lībiņa-Egnere (V) tika atsaukta no Pieprasījumu komisijas, bet ievēlēta Nacionālās drošības komisijā. Ints Dālderis (V/Par) vairs nestrādās Ilgtspējīgas attīstības komisijā, bet darbosies Eiropas lietu komisijā. Dāldera vietā Ilgtspējīgas attīstības komisijā ievēlēts Renārs Putniņš (V).

Gustovskis Saeimā strādās politiķes Solvitas Āboltiņas vietā, kurā nolika deputātes mandātu un iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Āboltiņa vēlēšanās startēja Kurzemes apgabalā. Viņai noliekot mandātu, uz vietu Saeimā varēja pretendēt cilvēks, kurš ir nākamais «aiz strīpas» šajā apgabalā - Normunds Tropiņš. Viņš gan aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka neplāno doties strādāt uz Saeimu un turpinās darbu Talsu novada pašvaldībā, kur viņš pilda domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Gustovskis bija nākamais sarakstā, kas pretendēja uz vietu parlamentā.

Gustovskim sākot darbu Saeimā, Kuldīgas novada domes deputāta pienākumus ir gatavs uzņemties grupas «Rumbas kvartets» solists un akordeonists Artis Šimpermanis, aģentūrai LETA apliecināja mūziķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu