Kongresmenes uz Trampa runu mudina ģērbties melnā, solidarizējoties ar «MeToo»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AFP

Vairākas ASV kongresmenes uz prezidenta Donalda Trampa runu par stāvokli valstī ieradīsies ģērbušās melnā, šādi solidarizējoties ar kustību «MeToo», kas izvērsta pret seksuālās uzmācības sērgu, trešdien pavēstīja kongresmene Džekija Spiera.

Likumdevēja tviterī ierakstījusi, ka viņa un citas Kongresa demokrātes aicina abu partiju likumdevējus «uz šā gada runu par stāvokli valstī ģērbties melnā, solidarizējoties ar tiem, kas Holivudā, politikā, armijā, akadēmiskajās aprindās un citur pieredzējuši seksuālu uzmācību un vardarbību».

Izdevums «Washington Examiner», atsaucoties uz Spieru, norāda, ka aicinājums adresēts kā Kongresa sievietēm, tā vīriešiem.

Tramps ar runu par stāvokli valstī abas Kongresa palātas uzrunās 30.janvārī, un tā viņam būs iespēja izklāstīt savas nākamā gada prioritātes.

Pēc plašu rezonansi izraisījušajām apsūdzībām, kas celtas ietekmīgajam Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam, Holivuda pieteikusi karu industrijas seksuālās uzmācības un ļaunprātīgās izmantošanas sērgai. Līdzīgi skandāli satricinājuši arī mediju un politikas pasaules.

Svētdien daudzas spožas Holivudas zvaigznes «Zelta globusu» ceremonijā bija saģērbušās melnā, šādi protestējot pret seksuālo uzmācību.

Skandāls skāris arī ASV likumdevējus. Vairāki Kongresa locekļi, kas apsūdzēti nepiedienīgā uzvedībā, bijuši spiesti atkāpties. Viņu vidū ir senators Als Frankens un Pārstāvju palātas veterāns Džons Konjerss.

Šajā Pārstāvju palātas sasaukumā ir rekorddaudz sieviešu - no 453 Pārstāvju palātas likumdevējiem 89 ir sievietes.

Spieras aicinājumu ģērbties melnā atbalstījusi Pārstāvju palātas demokrātu mazākuma līdere Nensija Pelosi.

«Pateicoties kustības #MeToo drosmīgajām sievietēm, mēs cīņā pret seksuālo uzmācību esam nonākuši līdz robežšķirtnei,» tviterī ierakstījusi Pelosi. «Ziniet, ka mēs esam kopā ar jums katrā šī ceļa solī. #LaiksBeidzies.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu