Britu cīņa ar cilvēktirdzniecību: Anglijā aizdomās par smagiem noziegumiem aiztur deviņus vīriešus

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīnoties ar cilvēktirdzniecību un nopietniem seksuāla rakstura noziegumiem, Anglijas ziemeļos otrdien tika veikti vairāki policijas reidi, kas noslēdzās ar deviņu vīriešu apcietināšanu, vēsta «The Guardian».

Vienlaicīgi tika pārmeklētas vairākas mājas Midlsbro, Stoktonā un Šefīldā. Operācijā bija iesaistīti vairāk nekā 100 policisti.

Izmeklēšana bija balstīta uz upuru ziņojumiem, ka vairāku mēnešu laikā vismaz 10 gados jaunas sievietes kļuva par upuriem cilvēktirdzniecībai, kuras mērķis bija seksuāla izmantošana, norāda policija Klīvlendā, Anglijas ziemeļaustrumos.

Stoktonā tika aizturēti astoņi vīrieši, bet vēl vienu apcietināja Šefīldā.

Sievietes tika pārvietotas pa dažādām Lielbritānijas vietām, kur viņas piedzīvoja seksuālu vardarbību, ekspluatāciju un kļuva par cilvēktirdzniecības upurēm.

Lielbritānijas policija nopietni ķērusies pie cilvēktirdzniecības un modernās verdzības apkarošanas. Pašlaik aktīvas ir vairāk nekā 500 izmeklēšanas par šāda veida noziegumiem, vēsta ziņu aģentūra «Reuters».

Valdības aplēses liecina, ka Lielbritānijā vismaz 13 000 cilvēku ir modernās verdzības upuri, taču policija uzskata, ka patiesais skaitlis varētu būt vairākas reizes lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu