Džokovičs kortā atgriežas ar uzvaru pārbaudes mačā ar Tīmu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bijušais pasaules ranga līderis vīru tenisā Novaks Džokovičs trešdien pēc gandrīz pusgadu ilga pārtraukuma atgriezās kortā, pārbaudes turnīra «Kooyong Classic» mačā izcīnot uzvaru.

Serbu tenisists, kurš ATP rangā ieņem 14.vietu, ar rezultātu 6-1, 6-4 pārspēja planētas piekto raketi Dominiku Tīmu no Austrijas.

«Jūtos lieliski. Nevarēju sagaidīt brīdi, kad atgriezīšos kortā. Tas bija tests, lai paraudzītos, vai kortā parādās rehabilitācijas laikā ieguldītais darbs. Gāja tīri labi,» pēc mača teica Džokovičs.

Džokovičs nebija spēlējis kopš jūlijā notikušā Vimbldonas čempionāta, kad ieilgusī elkoņa trauma viņa lika priekšlaicīgi noslēgt pērnā gada sezonu. Šī iemesla dēļ serbs ATP rangā noslīdējis uz 14.vietu, kas ir viņa zemākā pozīcija desmit gadu laikā.

Līdz ar to Džokovičs rudenī nepiedalījās ASV atklātajā čempionātā, izlaižot pirmo «Grand Slam» turnīru kopš 2004.gada. Līdz tam viņš bija piedalījies 51 šāda līmeņa sacensībās pēc kārtas.

Karjeras laikā serbs par «Grand Slam» turnīru čempionu kļuvis 12 reižu.

Pagājušās sezonas otrajā pusē no ierastā «lielā četrinieka» tenisistiem nespēlēja arī skots Endijs Marejs, kurš kortā cer atgriezties vasarā. Tāpat pašlaik veselības problēmas ir arī spāņu zvaigznei Rafaelam Nadalam un viņi abi pagaidām vēl nav apstiprinājuši, ka piedalīsies Austrālijas atklātajā čempionātā, kas sāksies jau nākamajā nedēļā.

Planētas pirmā rakete Nadals otrdien «Kooyong Classic» mačā ar 4-6, 5-7 zaudēja francūzim Rišāram Gaskē, kurš atrodams ranga 31.pozīcijā. Pēc dueļa spānis atzina, ka ar iepriekš savainoto ceļgalu viss ir kārtībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu