Skandalozie brāļi Boli aizvadījuši debijas maču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt/LETA/TVNET kolāža

Skandalozie amerikāņu basketbolisti Liandželo un Lamelo Boli otrdien oficiāli debitēja Lietuvas komandā Prienu-Birštonas «Vytautas», palīdzot tai «Big Baller Brand Challenge» mačā pārspēt Kauņas «Žalgiris» jauniešus.

Mačs tika translēts sociālajā vietnē «Facebook», un tā auditorija tiešraidē, tuvojoties spēles beigām, pārsniedza 120 000 skatītāju robežu. Savukārt kopumā spēles tiešraidei «Facebook» bija apmēram 1,2 miljoni skatījumu.

«Vytautas» vīri ar 19 gadus veco Liandželo un 16 gadus veco Lamelo sastāvā krietni mazāk pieredzējušos «Žalgiris» jauniešus uzvarēja ar rezultātu 90:80 (19:16, 16:21, 31:17, 24:26), lai gan pirmo puslaiku Kauņas puišiem zaudēja ar 35:37.

Brāļi Boli fiziskās spēles dēļ ātri krāja piezīmes, Liandželo pirmajā puslaikā guva septiņus punktus, bet jaunākais brālis Lamelo - sešus.

Lamelo mačā izcēlās ar neveiksmīgiem metieniem un slinkošanu aizsardzībā. Viņš 21 minūtē guva desmit punktus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un pieļāva sešas kļūdas. Savukārt Liandželo 28 minūtēs iemeta 19 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Viņš gan nebija rezultatīvākais savā komandā, jo 20 punktus guva Regimants Minjots. Tikmēr pretiniekiem 31 punktu iemeta Roks Jokubaitis.

«Vytautas» Lietuvas Basketbola līgā (LKL) ir priekšpēdējā desmit komandu konkurencē. Savukārt «Žalgiris» jaunā maiņa ieņem piekto vietu Lietuvas pēc spēka otrajā līgā.

Sākotnēji bija plānots, ka Boli spēļu praksi iegūs Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros un šodien spēlēs pret Minskas «Cmoki» vienību, taču «Vytautas» sestdien negaidīti paziņoja par izstāšanos.

Kā vēlāk sestdien pavēstīja BBL, nolikums nosaka, ka «Vytautas» par neierašanos uz nākamo spēli saņems 5000 eiro naudas sodu. Vienībai tas ir otrais tehniskais zaudējums šosezon, kas nozīmē pagājušās sezonas čempiones «Vytautas» izslēgšanu no sacensībām un tās līdzšinējie rezultātu anulēšanu. «Vytautas» BBL ietvaros 24.janvārī bija jāviesojas Liepājā.

«Vytautas» pauž apņēmību nākamajā sezonā atgriezties BBL turnīrā, lai atkal cīnītos par čempionu titulu.

Lai padsmitgadnieki Boli iegūtu spēļu praksi, «Vytautas» janvārī aizvadīs pārbaudes spēles ar nosaukumu «Big Baller Brand Challenge», kurās pārsvarā sacentīsies ar Lietuvas otrās līgas vienībām. Visas šīs spēles tiešraidē būs iespējams vērot sociālā tīkla «Facebook» lapā «Ballislife HS».

Pēc tam šā turnīra ietvaros sekos duelis ar Viļņas «Lietuvos rytas» otro komandu, otrās līgas vienībām Šaķu «Vytis» un «Jonava», kā arī LKL komandu Alītas «Dzūkija».

Zīmīgi, ka visi šie mači ieplānoti janvārī, kaut Lavārs Bols piektdien paziņoja, ka viņi dēli Lietuvā paliks līdz sezonas beigām.

Līgumā ar Boliem ir atruna pārtraukt to pēc mēneša. Klubs iepriekš bija apsolījis dot viņiem iespējas spēlēt BBL turnīrā, savukārt saistībā LKL tas vērtēs, vai viņi ir pietiekami meistarīgi šim līmenim.

«Žalgiris» no «Vytautas» grasās īrēt Lamelo Bolu, lai amerikānis varētu palīdzēt U-18 komandai «Adidas Next Generation» turnīrā jeb jaunatnes Eirolīgā, kur kvalifikācijas turnīrā jāspēkojas arī ar Latvijas čempiones «VEF Rīga» jaunatni.

«Vytautas» esot akceptējusi «Žalgira» piedāvājumu, taču galavārds par 16 gadus vecā Lamelo dalību šajā turnīrā piederēs Bolu ģimenei, kur galvenais lēmumu pieņēmējs ir tēvs Lavārs.

Jauno spēlētāju brāli Lonzo Bolu šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas «Lakers» komanda, tomēr basketbolista sportiskos sasniegumus regulāri nomāc tēva skandalozie izteikumi.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēts Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu, un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija amerikāņu futbola spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu