Pieci interesanti fakti par BMW X5

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Katrs trešais pārdotais BMW ir X5. Atskatoties šā modeļa vēsturē, «Inchcape Motors Latvia» piedāvā šā auto interesantākos piedzīvojumus un faktus.

 
Foto: BMW

Vēsturiskais X5

Viss sākās ar burtu X. Tas tika izmantots kā BMW automobiļa modeļa apzīmējums jau astoņdesmito gadu vidū, lai norādītu, ka X piedāvā pilnpiedziņas tehnoloģijas. Daudziem nav zināms fakts, ka pirmais SUV (Sport Utility Vehicle) tipa transporta līdzeklis bija tieši BMW X5, kura pirmais eksemplārs no konveijera noripoja tālajā 1999. gadā.

 
Foto: BMW

X5 arī Āfrikā ir X5

Nu jau vairākus gadus tradīcija ir neparasts un krāšņs ceļojums cauri eksotiskajai Namībijai. Ceļotāji plašajā valstī Atlantijas okeāna krastā var redzēt planētas augstākās kāpas, iepazīties ar šīs valsts iedzīvotājiem un baudīt garšas kārpiņām vēl neizjustas virsotnes. Vēl ir iespējams apskatīt Āfrikas kontinentam raksturīgākos savvaļas dzīvniekus, piemēram, ziloņus, zebras un lauvas, kā arī iepazīt neparastas vietējās tradīcijas. Neliels ieskats piedzīvojumiem bagātajā braucienā šajā video.

Foto: BMW
 
Foto: Publicitātes foto

Pārvērtības Abu Dabī

Abu Dabī kāds BMW X5 M ir pieredzējis unikālas pārmaiņas un vairākus uzlabojumus. Priekšējais bampers ir aprīkots ar 3D oglekļa šķiedras uzlikām. Arī sānos ir uzstādīti sliekšņi no tāda paša materiāla. Aizmugurē ir uzstādīts difuzors jeb bampera daļa, kas paredzēta aerodinamikas uzlabošanai.

Foto: BMW

Ventilētais pārsegs arī ir jaunums, un tas ir paredzēts, lai atvieglotu darbību 4,4 litru V8 dzinējam ar divām turbīnām. Šo pārsegu izstrādāja panākumiem bagātā «Manhart Racing» komanda. Gan auto priekšpusē, gan sānos var redzēt unikālā BMW X5 M dizaina detaļas, piemēram, oglekļa šķiedras spoguļu vāciņus. Uzlabotais BMW X5 M ir apveltīts ar 575 ZS un 750 Nm jaudu, kas ļauj «aizlidot» līdz 100 km/h nieka 4,2 sekundēs no miera stāvokļa. Auto daudz laika neaizņem arī ieskrieties līdz 250 km/h, taču pie šāda ātruma nostrādā ātruma ierobežotājs.

 
Foto: BMW

Glābējs un mediķis

Kamēr daudzas automašīnas lepojas ar īpaši izstrādātiem aksesuāriem un papildinājumiem, citi BMW X5 palīdz rūpēties par cilvēku veselību un drošību. BMW ir izgatavojuši dažādus speciālā transporta eksemplārus, un viens no tādiem ir ātrās medicīniskās palīdzības automobilis. Īpašus auto ir saņēmuši arī glābšanas, ugunsdzēsēju un policijas dienesti.

Foto: Vida Press/Rex Features
 
Selēnas Gomezas X5 pēc nelielas avārijas
Selēnas Gomezas X5 pēc nelielas avārijas Foto: Pacific Coast News/Vida Press

Dažādu slavenību sabiedrotais

Slavenais Urugvajas futbolists - uzbrucējs Luiss Suarezs, kurš spēlē gan Spānijas klubā «Barcelona», gan Urugvajas nacionālajā komandā, brīvajā laikā izbraukumos dodas savā BMW X5. Arī amerikāņu aktieris Džerijs Fererra brauc ar BMW X5. Viņš filmējies komēdijā «Svīta», kurā attēloja Rupuci, un seriālā «Power», kurā attēlo Džo Proktoru.

Lai gan pats aktieris uzskata, ka nav labs šoferis, mīlestība un patika pret mašīnām viņam ir kopš bērnības. Tā kā aktieris ir iecienījis aktīvu dzīvesveidu, tad viņam ir vajadzīgs arī tikpat aktīvs un uzticams sabiedrotais. Taču ne tikai vīrieši izvēlas neuzvaramo krosoveru - arī dziedātāja Selēna Gomeza ikdienas gaitās pārvietojas ar BMW X5.

Selēna Gomeza
Selēna Gomeza Foto: Pacific Coast News/Vida Press
Džastina Bībera BMW X5
Džastina Bībera BMW X5 Foto: Vida Press / AKM Images / GSI Media
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu