Ziemassvētku festivālu šogad apmeklējuši par 30% vairāk klausītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar Latvijas Radio kora koncertu «Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi» 7. janvārī, Dzintaru koncertzālē izskanējis trešais Ziemassvētku festivāls, kuru apmeklēja vairāk nekā 4000 cilvēku, kas ir par 30% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo festivālu pirms gada.

Jau trešo gadu no 15. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisinājās krāšņs Ziemassvētku festivāls. Desmit muzikāli daudzveidīgos koncertos tikāmies ar vokālo grupu «Latvian Voices», Rīgas Doma zēnu kori un ģitāristu Kasparu Zemīti, pianistu Vestardu Šimku, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, vokālo grupu «The Queen’s Six» no Lielbritānijas un citiem māksliniekiem. Neatņemama programmas daļa bija arī koncerti bērniem «Sniegbaltītes Ziemassvētki» un krāšņs vecgada koncerts ar «Sinfonietta Rīga» un jauno vijolnieku Daniilu Bulajevu. Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivālu noslēgumā baudījām balsu virtuozu – Latvijas Radio kora koncertu «Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumus» ar izcilā krievu komponista Georgija Sviridova pārlaicīgajiem skaņdarbiem diriģenta Sigvarda Kļavas lasījumā.

«Esmu patiesi gandarīts, ka Dzintaru koncertzāles repertuārs ir saistošs mūsu klausītājiem. Mūziķi, kuri aizvadītajā gadā uzstājušies Dzintaru koncertzālē ir kā krāšņa rota jebkurai koncertzālei pasaulē un jebkurš festivāls vai koncertzāle varētu lepoties ar šādu «zvaigžņu parādi»,» uzsver Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis. «Šo gadu esam uzsākuši ar Latvijas Radio kora koncertu, kurš pamatoti tiek dēvēts par vadošo profesionālo kori pasaulē un esmu pārliecināts, ka arī turpmākie šī gada notikumi Dzintaru koncertzālē būs saistoši gan Latvijas iedzīvotājiem, gan mūsu viesiem.»

Ar Ziemassvētku festivālu ir noslēdzies arī viss 2017. gada koncertgads, kas bija viens no krāšņākajiem koncertzāles pastāvēšanas vēsturē.

Jau drīzumā informācija par nozīmīgākajiem 2018. gada koncertu dzīves notikumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu