Ašeradens cer, ka izdosies uzlabot attiecības ar «Telia» par LMT un «Lattelecom» tālāko attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Telekomunikāciju uzņēmumu «Latvijas mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom» līdzīpašnieks «Telia Company» («Telia») negatīvi vērtē valdības pērn pieņemto lēmumu abus uzņēmumus neapvienot, taču, cerams, tuvākajos mēnešos «Telia» sniegs atbildi par tālāko rīcību, šorīt intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Pēc ministra teiktā, «Telia» vadība pagaidām ir paņēmusi «pauzi» komunikācijā par tālāko LMT un «Lattelecom» nākotni. «Kāds būs viņu lēmums, cerams to uzzināsim tuvāko mēnešu laikā un ceram uz tikšanos ar viņu vadību,» teica Ašeradens.

To, vai «Telia» varētu īstenot iepriekš izteikto scenāriju, ka neapvienojot uzņēmumus, «Telia» savas daļas pārdos, ekonomikas ministrs neporognozēja, taču uzsvēra, ka situācija uzņēmumos nav laba, ja valda nesaskaņas starp akcionāriem. Tas jau šobrīd ir vērojams telekomunikāciju uzņēmumu padomēs.

Savukārt, uz jautājumu, vai valdībai varētu nākties «Telia» piederošās daļas atpirkt, Ašeradens atzīmēja, ka telekomunikāciju joma nav valstij tik stratēģiski svarīga kā, piemēram, gāzes pārvade.

Viņš izteica cerību, ka tuvāko mēnešu laikā «Telia» pieņems lēmumu par tālāko rīcību un tad arī Latvijas valdība varēs lemt par tālāko attīstību.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka valdība pērn novembra sākumā nolēma neatbalstīt LMT un «Lattelecom» apvienošanu.

Ašeradens pēc lēmuma pieņemšanas žurnālistiem sacīja, ka Ministru kabinets pieņēmis politisku lēmumu pretēji Ekonomikas ministrijas piedāvātajam risinājumam - sākt sarunas ar partneri «Telia» par iespējamu abu uzņēmumu apvienošanu, valstij iegūstot 51% kapitāldaļu. «Visticamāk, viņi «Telia» meklēs risinājumus, lai izietu no šīs situācijas ārā, neizslēdzot arī iespēju, ka viņi varētu pārdot akcijas,» sacīja ministrs.

Viņš arī atzīmēja - gadījumā, ja valstij būs jālemj par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz «Telia» akcijām, valdība to vērtēs.

«Telia» iepriekš brīdināja Latvijas valdību, ka, neapvienojot LMT un «Lattelecom», varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos.

«Telia» grupas uzņēmumiem «Sonera Holding» un «Telia Company» pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstij LVRTC un PA personā - kopumā 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder «Telia» un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam «Lattelecom».

Latvijas valstij PA personā pieder 51% «Lattelecom» kapitāla daļu, bet «Telia» grupas kompānijai «Tilts Communications» - 49%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu