Titulētais Peteransels izvirzās «Dakaras» rallijreida vadībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trīspadsmitkārtējais «Dakaras» rallijreida čempions Stefans Peteransels pirmdien pēc trešā posma kļuva par šā gada sacensību kopvērtējuma līderi.

Trešajā posmā uzvarēja 2011. un 2015. gada čempions Nasers Al-Atija no Kataras, kurš brauc ar «Toyota» spēkratu.

Al-Atija 295 kilometrus sacensību distances veica trīs stundās deviņās minūtēs un astoņās sekundēs, bet «Peugeot» franču braucējs Peteransels viņam zaudēja četras minūtes, kamēr trešais bija 2010.gada čempions Karloss Sainss no Spānijas («Peugeot»), kurš bija vēl divas minūtes lēnāks.

Tikmēr iepriekšējā posma uzvarētājs Sirils Deprē no Francijas («Peugeot») Al-Atijam zaudēja septiņas minūtes un 43 sekundes, ieņemot ceturto pozīciju un zaudējot līderpozīciju kopvērtējumā.

Par kopvērtējuma līderi tikmēr kļuvis Peteransels, kurš par trijām minūtēm un 11 sekundēm apsteidz Deprē, bet par septiņām minūtēm un 43 sekundēm - Al-Atiju.

Motociklu ieskaitē otrajā posmā uzvarēja iepriekšējā gada čempions Sems Sanderlends no Lielbritānijas (KTM), kurš distanci veica trīs stundās 20 minūtēs un 43 sekundēs.

Otrās vietas ieguvējs Kevins Benavidess no Argentīnas («Honda») viņam zaudēja trīs minūtes un trīs sekundes, bet trešais bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM), kurš bija vēl 25 sekundes lēnāks.

Savukārt iepriekšējā posma uzvarētājs spānis Hoans Barreda («Honda») apmaldījās un Sanderlendam zaudēja pusstundu, tādējādi atvadīdamies no līderpozīcijas kopvērtējumā.

«Nevarēju atrast ceļu, un bija jāatgriežas tajā punktā, kurā nomaldījos, kā rezultātā nācās veikt liekus 30 kilometrus. Vairs nevaru atļauties tādas kļūdas,» sarūgtināts bija spānis.

Pēc trešā posma par līderi kļuvis Sanderlends, kurš par četrām minūtēm un 38 sekundēm apsteidz Benavidesu, bet vēl 22 sekundes atpaliek čīlietis Pavlo Kvintanilja («Husqvarna»).

Otrdien sportisti Peru pilsētas Sanhuanas de Markonas apkārtnē veiks ceturto posmu, kurā sacensību distance būs 330 kilometri.

Nākamie divi posmi vēl norisināsies Peru, bet sestais etaps finišēs Bolīvijā. Pēc četriem etapiem sportisti nonāks Argentīnā, bet rallijreids noslēgsies 20.janvārī ar 14.posma finišu Kordovā.

Pērn sacensībās vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja Peteransels, kurš karjerā «Dakaras» rallijreidā ir uzvarējis 13 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija Sanderlends.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu