«Zelta globusa» ceremonijā godina 101 gadu veco Kērku Daglasu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā īpašu emocionālu brīdi piedzīvoja 101 gadu vecais kino industrijas veterāns Kērks Daglass (Kirk Douglas, dzimis Isers Daņielovičs), kurš ar stāvovācijām tika godināts par spožo karjeru.

Daglass uz skatuves izbrauca ratiņkrēslā, kopā ar dēla Maikla Daglasa sievu, aktrisi Ketrīnu Zetu Džonsu (Catherine Zeta Jones).

Daglass piedalījies vairāk nekā 80 kinofilmās, sadarbojoties ar gadsimta izcilākajiem kinorežisoriem - Hovardu Hauksu, Oto Premindžeru, Eliju Kazanu un Braienu de Palmu. Trīs reizes bijis nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai un 1996. gadā «Oskaru» saņēmis par izciliem sasniegumiem.

1991. gadā Daglass cieta helikoptera katastrofā, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki, bet viņš pats guva mugurkaula traumu. Aktierim 1996. gadā bija trieka, un tās rezultātā cietušas viņa runas spējas.

Arī ceremonijā viņš daudz nerunāja, vien pateicās Zetai Džonsai par runu viņa vietā.

Ceremonijā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kino industrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnās drēbēs.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu