Pirmdienas rītā snieg un puteņo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Agrā pirmdienas rītā daudzviet Latvijā nedaudz īslaicīgi snieg, bet vietām Vidzemē un Latgalē īslaicīgi spēcīgi snieg un puteņo, liecina meteoroloģiskā informācija.

Autoceļi daudzviet apledojuši un apsniguši. Mākoņu daudzums neliels un mainīgs.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš vietām Vidzemē, Latgalē un Kurzemes piekrastē brāzmās pūš līdz 13-18 metriem sekundē. Naktī stiprākās vēja brāzmas bija 21-23 metri sekundē Liepājas un Salacgrīvas ostā.

Ūdens līmenis Rīgas jūras līcī vēja ietekmē naktī pakāpās 75-95 centimetrus virs normas.

Gaisa temperatūra naktī paaugstinājās līdz -1..+4 grādiem, pirmdienas rītā kļūst nedaudz vēsāks.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, rietumu vējš pūš ar ātrumu 4-11 metru sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,6 grādiem Alūksnē līdz +2,7 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.janvārī bija +22 grādi Itālijā un Korsikā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -31 grāds Skandināvijas ziemeļos.

Pirmdien Latvijā būs nedaudz vairāk mākoņu nekā svētdien, valsts centrālajā un austrumu daļā daudzviet īslaicīgi snigs, prognozē sinoptiķi.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš piekrastē un austrumu novados brāzmās pūtīs līdz 11-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs -2..+2 grādi, piekrastē līdz +4 grādiem.

Rīgā iespējams neliels īslaicīgs sniegs, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 14 metriem sekundē, gaisa temperatūra būs +2 grādi.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Centrāleiropā un ciklons Eiropas ziemeļaustrumos. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 764 dzīvsudraba staba milimetriem Alūksnē līdz 772 milimetriem Liepājas pusē; gaidāma spiediena tālāka paaugstināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu