Vai Tartu universitātes pasniedzējs varētu būt Bitcoin radītājs?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Kriptovalūtas padomes valdes loceklis Ase Sauga (Asse Sauga) ir paudis cerību, ka pasaulē populārākās virtuālās valūtas, Bitcoin, radītāja personība paliks noslēpums. Par to vēsta Postimees.ee.

Jautāts, ko Sauga domā par Postimees rakstu, kurā ASV jurists Džastins Sobadže (Justin Sobaje) pārliecināti stāsta, ka Bitcoin radītājs ar pseidonīmu Satoši Nakamoto (Satoshi Nakamoto) patiesībā ir igaunis, Tartu universitātes Informācijas tehnoloģiju institūta vadošais kriptēšanas tehnoloģiju speciālists Helgers Nipmā (Helger Lipmaa), viņš norādījis uz «interesantām spekulācijām».

«Man šķiet, ka mums ir darīšanas ar interesantām spekulācijām,» sacīja Sauga. Viņš piebilda, ka tagad tāpat vairs nav svarīgi, kurš ir Bictoin radītājs, jo sistēma jau dzīvo savu dzīvi.

«Mums gribētos zināt, kurš ir šā ģeniālā izgudrojuma autors. Tomēr, pēc manām domām, daudz intriģējošāk būtu, ja šis cilvēks tā arī paliktu mistisks noslēpums,» - tā Sauga.

Tai pašā laikā Sauga pieļauj: ja reiz Bitcoin radīšana jelkādā veidā tiek saistīta ar Igauniju, valstij var rasties izdevība gūt no tā labumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu