Valdība plāno mežistrādes uzņēmumam «Līgo auto» piešķirt € 11,39 miljonu UIN atlaidi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Ministru kabinets nākamnedēļ lems par uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu 11,39 miljonu eiro apmērā mežistrādes uzņēmumam SIA «Līgo auto», liecina valdības dienaskārtībā ietvertais Ekonomikas ministrijas (EM) iesniegtais jautājums.

Pagājušajā gada augustā EM saņēma «Līgo auto» iesniegto atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu par jaunu ražošanas ēku būvniecību pilna cikla laminētā bērza saplākšņa ražošanai.

Uzņēmuma sākotnējās ilgtermiņa ieguldījumu attiecināmās izmaksas veido 45,58 miljonus eiro.

Plānots, ka «Līgo auto» tiks piemērota UIN atlaide 25% apmērā no sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summas, bet ne vairāk kā 11,39 miljoni eiro.

Finanšu ministrija (FM) pēc iepazīšanās ar «Līgo auto» pieteikumu norādīja, ka ministrija neiebilst pret UIN atlaides piešķiršanu uzņēmumam, ja Zemkopības ministrija (ZM) savā atzinumā norādīs, ka tā ir izvērtējusi «Līgo auto» atbalstāmo investīciju projektu un apstiprina šī projekta ilgtspēju.

Savukārt ZM apliecināja, ka projekts ir atbalstāms, ņemot vērā mežu nozares attīstības tendences un mežu resursu pieejamību ilgtermiņā, kā arī plānotās radītās darba vietas un eksporta apjomus.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, SIA «Līgo auto» reģistrēta 2009.gadā un uzņēmums nodarbojas ar mežistrādi un citu mežsaimniecisko darbību, kā arī kokmateriālu pārvadājumiem un automašīnu remonta pakalpojumiem.

«Līgo auto» pamatkapitāls ir 138 430 eiro un tas pilnībā pieder Annai Ramoliņai.

2016.gadu «Līgo auto» noslēdza ar 1 024 923 eiro apgrozījumu un 5814 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu