Šveices distanču slēpotājs Kolonja ceturto reizi karjerā triumfē «Tour de Ski» seriālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šveices distanču slēpotājs Dario Kolonja svētdien ceturto reizi karjerā triumfēja prestižajā «Tour de Ski» seriālā.

Kolonja par «Tour de Ski» čempionu kronēts arī 2009., 2011. un 2012.gadā.

«Tour de Ski» noslēdzošajā deviņu kilometru posmā iedzīšanā, kurā pēdējie trīs kilometri bija jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi, Kolonja kā pirmais finišēja pēc 28 minūtēs un 52,1 sekundes.

Otrais finišēja Martins Junsrūds Sunbī no Norvēģijas, kurš Kolonjam zaudēja vienu minūti un 26,5 sekundes. Savukārt trešais bija kanādietis Alekss Hārvijs, kurš atpalika vienu minūti un 30,6 sekundes.

Tieši šajā etapā visātrākais bija Sunbī, kamēr Kolonja sasniedza ceturto rezultātu, bet ar to bija pilnīgi pietiekami, lai ļoti pārliecinoši triumfētu summā.

Savukārt pērnā gada uzvarētājs Sergejs Ustjugovs no Krievijas, kurš pirms pēdējā posma Kolonjam zaudēja minūti 21,5 sekundes un atradās trešajā vietā, neizgāja uz starta. Jau iepriekš tika ziņots, ka viņam ir muguras problēmas.

«Tour de Ski» seriālā startēja arī Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše, taču viņš pirms priekšpēdējā posma izstājās.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem, kur tiek rēķināti arī «Tour de Ski» izcīnītie punkti, par līderi ar 875 punktiem kļuvis Sunbī, otrais ar 807 punktiem ir Kolonja, bet trešajā pozīcijā ar 780 punktiem tagad ir Hārvijs.

No pirmās uz ceturto vietu ar 752 punktiem atkāpies norvēģis Juhaness Klēbo, kurš šosezon uzvarējis septiņās Pasaules kausa sacensībās, tomēr viņš visu uzmanību velta gatavošanās procesam Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, tāpēc izlēma izlaist «Tour de Ski» seriālu.

Dāmu konkurencē «Tour de Ski» seriālā uzvarēja norvēģiete Heidi Venga, nosargādama pērn izcīnīto titulu.

Pēdējā posmā Venga finišēja pēc 32 minūtēm un 31,3 sekundes. Tikmēr otrā bija viņas tautiete Ingvilda Ūstberga, kura atpalika 48,5 sekundes. Pirms šī posma Ūstberga Vengu apsteidza vien par 1,8 sekundēm.

Savukārt trešo vietu izcīnīja amerikāniete Džesika Diginsa, kura finišā Vengai zaudēja divas minūtes un 23,2 sekundes.

Līdz ar uzvaru «Tour de Ski» Venga kļuvusi par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi. Viņas kontā ir 1154 punkti, otro vietu ar 1087 punktiem ieņem Ūstberga, bet trešā ar 776 punktiem ir Diginsa.

Šīs nedēļas sākumā līderpozīciju zaudēja 610 punktus guvusī zviedriete Šarlote Kalla, kura arī izlēma «Tour de Ski» nepiedalīties, jo galvenais ir sekmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm. Nedēļu viņa noslēgusi kopvērtējuma sestajā pozīcijā.

«Tour de Ski» seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres «Tour de France» parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu