«VEF Rīga» neveiksmes VTB līgā turpina ar zaudējumu pret «Avtodor»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris / OlyBet LBL

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» sestdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 79:82 (16:23, 23:16, 20:27, 20:16) zaudēja Krievijas klubam Saratovas «Avtodor».

«VEF Rīga» šosezon Vienotajā līgā startē nesekmīgi, deviņos mačos izcīnot tikai vienu uzvaru, kas Jāņa Gailīša trenētajai komandai dod pēdējo vietu 13 vienību vidū.

«VEF Rīga» rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Kristaps Janičenoks, 15 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles bija meksikānim Aleksam Peresam. Savukārt 14 punktus iemeta Arnolds Helmanis, bet labākais cīņā zem groziem bija Iļja Gromovs, kuram bija 12 atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem 23 punktus iemeta amerikānis Džastins Robertsons, bet 20 punkti un desmit bumbas zem groziem bija viņa tautietim Kotijam Klārkam.

Spēles pirmajās piecās minūtēs «VEF Rīga» basketbolisti guva tikai piecus punktus, nonākdami iedzinējos ar 5:10. Pāris minūšu laikā pretinieki tika panākti, bet «Avtodor» veica izrāvienu 9:0, kā rezultātā pusotru minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām panāca vadību ar 21:12.

Turpinājumā rīdzinieki centās atspēlēt iekrāto deficītu. Tuvojoties otrās ceturtdaļas vidum, no tālienes precīzi meta Kaspars Vecvagars, bet nedaudz vēlāk punktus guva arī Helmanis, panākdams 25:29.

Ceturtdaļas otrajā pusē Latvijas klubs divas reizes pietuvojās līdz divu punktu deficītam. Tāpat komandas divu punkti šķīra pēc Janičenoka tālmetiena 39 sekundes pirms pirmā puslaika beigām (37:39). Savā pēdējā uzbrukumā puslaikā rīdzinieki nopelnīja divus soda metienus, Kasparam Bērziņam panākot neizšķirtu 39:39.

Otrā puslaika sākumā Janičenoks izvirzīja vadībā «VEF Rīga» komandu. Lai gan vadības groži tika zaudēti, trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Helmanis izlīdzināja mača rezultātu, bet minūti vēlāk Iļja Gromovs atguva mājiniekiem vadību (51:49). Ceturtdaļas vidū Janičenoks ar trejaci panāca jau četrus punktu pārsvaru laukuma saimniekiem (54:50), uz ko viesi atbildēja ar izrāvienu 11:0.

Ceturtdaļas turpinājumā «VEF Rīga» vairākas reizes nonāca iedzinējos ar desmit punktiem, bet, sākoties pamatlaika pēdējai minūtei pēc Janičenoka metiena komandas šķīra vairs tikai trīs punkti - 80:77 viesu labā. Pusminūti pirms finālsvilpes pretinieki panāca piecu punktu pārsvaru, bet 13 sekundes vēlāk Mareks Mejeris no soda metiena līnijas vienu punktu atguva.

«Avtodor» savā uzbrukumā neizmantoja iespēja pielikt punktu uzvarai, nerealizējot «alley-oop» mēģinājumu, bet otrā laukuma galā Mejeris neiemeta tālmetienu, kamēr atlēkušo bumbu izcīnījušais Arns Labucks tika kavēts ar pārkāpumu. Lietuvietis piecas sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta vienu «sodiņu», bet otrais tika raidīts garām. Pie atlēkušās bumbas tika Janičenoks, kura tālmetiens nebija precīzs, «VEF Rīga» komandai ciešot zaudējumu ar rezultātu 79:82.

Latvijas čempioniem šī bija pirmā spēle 2018.gadā, savukārt «Avtodor» aizvadīja pirmo oficiālo spēli pat kopš 9.decembra.

«VEF Rīga» Vienotās līgas turnīru sāka ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, taču novembra sākumā mājās ar rezultātu 94:67 pieveica Krasnojarskas «Jeņisej» komandu. Tiesa, pēc tam sekojusi četru zaudējumu sērija, iepriekšējo neveiksmi ar rezultātu 94:98 piedzīvojot 17.decembrī viesos pret Igaunijas klubu «Kalev»/«Cramo».

Savukārt «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL) rīdziniekiem gājis krietni labāk, kur ir izcīnītas deviņas uzvaras 11 mačos, kas dod otro pozīciju.

«VEF Rīga» šai spēlei gatavojās ļoti nopietni, jo aizvadīja treniņus gan Vecā gada pēdējā dienā, gan šī gada pirmajā dienā.

Tikmēr «Avtodor» Vienotajā līgā ar piecām uzvarām deviņos mačos atrodas sestajā pozīcijā. Iepriekšējā šī turnīra mačā, kuru Saratovas klubs aizvadīja teju pirms mēneša, ar 92:107 tika zaudēts Sanktpēterburgas «Zeņit» komandai.

Sezonu «Avtodor» iesāka ar trim zaudējumiem piecās spēlēs, pēc tam amatu zaudējot galvenajam trenerim Andrea Makonam no Itālijas, kura vietā novembra vidū tika iecelts Jevgēņijs Pašutins.

Saratovas klubs šosezon startēja arī FIBA Eirokausā, taču pirmajā apakšgrupu kārtā neizkļuva no grupas, lai arī izcīnīja trīs uzvaras sešos mačos, decembra sākumā noslēdzot dalību šajā turnīrā.

Patlaban «Avtodor» kodolu veido seši amerikāņu leģionāri, bet atlikušās vietas ieņem vietējie krievu basketbolisti. «Avtodor» krāsas pārstāv arī Maksims Šeleketo, kurš savulaik spēlēja «VEF Rīga» rindās.

Zīmīgi, ka Saratovas klubs līdz šim Vienotās līgas čempionāta spēlēs Rīgā ne reizi nebija uzvarējis, ciešot trīs zaudējumus.

Vienotās līgas kopvērtējuma vadībā ar desmit uzvarām desmit spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kam ar astoņiem panākumiem seko Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala «Himki» vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja «Himki».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu