Rīgas «Dinamo» aizliegusi Jurčikam Raganai apmeklēt komandas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» aizliegusi pazīstamajam līdzjutējam Jurčikam Raganai apmeklēt tās spēles, jo uzskata, ka viņš vienībai nesot neveiksmi.

Kā atklāja pats Jurčiks Ragana jeb īstajā vārdā Jurijs Pētersons, apsargi viņu ceturtdien pirms mača ar Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu raganas maskā vairs neesot laiduši «Arēnā Rīga», bet atļāvuši spēli skatīties bez tās.

«Esmu vīlies Rīgas «Dinamo» vadībā, man joprojām ir šoks. Viņi grib mainīt manu tēlu, jo tas ir pārāk negatīvs,» sacīja Pētersons. «Šos deviņus gadus viņi mani nēsāja uz rokām, oktobrī pat publiski apsveica dzimšanas dienā.»

Pētersons nenoliedz, ka sarunas par raganas tēla maiņu ar Rīgas «Dinamo» bijušas jau pēc iepriekšējās sezonas, tomēr nekādas izmaiņas neesot veiktas.

«Savukārt gada beigās no Davosas man piezvanīja klubs valdes loceklis Zigmārs Priede, kurš teica, ka kaut kas ir jāmaina, bet nākamajā spēlē nebrīdinot arēnā vairs jau neielaida,» atzina Pētersons. «No citiem neesmu jutis, ka es būtu negatīvs tēls. Nekāds negatīvisms nav bijis, bērni vienmēr nākuši pie manis fotogrāfēties.»

Jurčiks Ragana kā tēls aktuāls bijis jau kopš 2004.gada, turklāt savos pirmssākumos viņu uzaicināja arī Rīgas «Dinamo» klubs.

«Tagad man kaut ko izdomāt no baltas lapas nav iespējams. Viņi pat man nepateica, ka mani spēlēs iekšā vairs nelaidīs, to man atklāja citi fani. Tomēr uz mačiem turpināšu nākt kā vienkāršs līdzjutējs, jo Rīgas «Dinamo» ir mana sirdslieta,» izteicās Pētersons, kurš tomēr būtu gatavs arī uz tēla maiņu, bet veikt to sadarbībā ar klubu.

«Imidžu jau varētu mainīt, bet viņi man neko tādu nepiedāvā. Ja vajag - tiekamies un runājam. Viņi pat man nevar pateikt, kāds tēls būtu labāks.»

Pētersons arī uzsvēra, ka viņa izloloto tēlu zina arī ārpus Latvijas robežām. «Daudzi ārzemēs teikuši, ka manī esot kaut kas tāds, kas nav nevienā citā tēlā.»

Pētersons grasās apmeklēt sestdienas Rīgas «Dinamo» spēli pret Ufas «Salavat Julajev» un to viņš darīšot jau bez raganas maskas.

Rīgas «Dinamo» šo sezonu aizvada neveiksmīgi, jo ar 41 punktu 45 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. No priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan» to šķir seši punkti, bet no izslēgšanas turnīra zonas - jau 30. Regulārajā čempionātā rīdziniekiem atlicis aizvadīt 11 spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 33 punktus, tāpēc tuvāko maču laikā oficiāli tiks dzēstas rīdzinieku izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu