Erdogans vizītē Francijā cenšas uzlabot attiecības ar ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien ierodas Parīzē, lai tiktos ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un mēģinātu uzlabot attiecības ar Eiropas Savienību, kas pērn īpaši saasinājās.

Paredzam, ka abu līderu sarunās galvenā vērība tiks pievērsta Sīrijai, kā arī ES un Ankaras attiecībām, taču sagaidāms, ka Makrons kārtējo reizi paudīs Eiropas bažas par «tīrīšanām», kuras Erdogana režīms izvērsis pēc neveiksmīgā militārā apvērsuma mēģinājuma.

Turcijas prezidenta uzaicināšana uz Parīzi izraisījusi opozīcijā esošo sociālistu kritiku.

Parīzes mēre Anna Idalgo kārtējo reizi paudusi «satraukumu» par cilvēktiesību un demokrātijas situāciju Turcijā.

Tomēr Elizejas pils uzsvērusi nepieciešamību «uzturēt dialogu» ar Ankaru, vienlaikus nemēģinot izvairīties no savstarpējām domstarpībām.

Makrons ar Erdoganu jau ticies gan NATO samita laikā, gan ANO Ģenerālajā Asamblejā septembrī, kā arī vairākkārt runājis ar viņu telefoniski, panākot divu Turcijā aizturēto franču žurnālistu atbrīvošanu.

Tomēr Makrons paziņojis, ka arī piektdien, tiekoties ar savu turku kolēģi, viņš runāšot par Ankaras izturēšanos pret citiem ieslodzījumā joprojām esošajiem žurnālistiem un cilvēktiesību aizstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu