Krapsis ugunsgrēkā zaudējis 25 dienesta gados saņemtos apbalvojumus un citas lietas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis ugunsgrēkā, kas skāra viņa darba vietu, zaudējis visu 25 darba gados iekrāto - apbalvojumus, pateicības rakstus un pat policista formu, ceturtdien intervijā raidījumam «LNT Ziņas» atklāja Krapsis.

«Dienestā ir pavadīti vairāk nekā 25 gadi. Dienesta lietas, kas gadiem ir uzkrājušās - apbalvojumi, dažādi pateicības raksti un citi dokumenti, personīgās lietas [...] vai prezentācijas dāvanas - tas viss ir pilnībā iznīcināts, tai skaitā, formas tērpa nav, uz doto brīdi esmu civilajās drēbēs.

Tā kā nekas no tā vairs nav - vēsturiskas lietas, fotogrāfijas. Diemžēl to neizdosies atjaunot.

Te var vilkt paralēles ar cilvēkiem, kuri iekļūst nelaimēs, kurās nodeg mājas, dzīvokļi, kad cilvēkiem jāsāk gandrīz viss no nulles. [...] Tā ir, kā ir, ko darīt? Dzīve turpinās, gan jau tam tiksim pāri,» saka Krapsis.

Kad Krapsis atstājis darba vietu, nekas nav liecinājis par tuvojošos nelaimi, tomēr jau tajā pašā naktī viņam nācies skriet atpakaļ, lai noraudzītos, kā uguns liesmas aprij visas liecības par viņa karjeru policijā. Par ugunsnelaimes cēloni Krapsis saka, ka izmeklēšana un nozīmētā ekspertīze pateiks degšanas iemeslu. «Man grūti spriest, neesmu Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta darbinieks, kādi ir tie iemesli vai tā prakse, kad šādas nelaimes notiek. Man grūti teikt, man pašam dzīvē pirmo reizi tāda nelaime notikusi,» saka Ceļu policijas priekšnieks.

Tieši Krapša kabinets ugunsgrēkā cieta visvairāk. Tas sastāv no trīs daļām. Priekštelpas, kurā uzturas sekretāre, tad seko Krapša darba vieta, aiz kuras vēl ir neliela atpūtas zona jeb priekšnieka privātā telpa. Tā, salīdzinot ar abām iepriekš minētajām telpām, kuras izpostītas pilnībā, biroja mēbeles un tehniku ieskaitot, izdegusi vismazāk.

Krapsis darbā lieto portatīvo datoru, kuru liktenīgajā vakarā bija paņēmis uz mājām, lai pastrādātu. Dokumentu papīra formā Krapsim kabinetā bijis maz, jo lietas pie priekšnieka neuzturoties ilgi - tik, cik lēmumu pieņemot un parakstot. Šoreiz - pēc svētkiem - dokumentu kaudzīte bijusi vēl mazāka un jau nodota darbiniekiem izpildei. «Ja par tādām administratīvā pārkāpuma lietām runājam, kas ir mūsu ikdienas darbs - šīs iedzīvotāju sūdzības izskatīt, tad tas procents ir tuvu nullei, ka kāda lieta būtu zaudēta. Es nevaru simtprocentīgi apgalvot, bet tuvu tam,» norāda Krapsis.

Pašlaik gan tiekot skaidrots, vai kas neatgriezeniski nav zudis, bet pats Krapsis jau ticis pie jaunām darba telpām.

Kā ziņots, ugunsgrēks policijas mājā Rīgā, Stabu ielā izcēlās 2.janvārī. Visstiprāk cieta Ceļu policijas telpas, mazāk - virs tām esošie Ekonomikas policijas kabineti. Likumsargi mierina, ka ne izmeklēšanas, ne ceļu satiksmes uzraudzības process nav ticis ietekmēts. Tiek pieļauts, ka ugunsnelaimē vainojama elektroinstalācija, kā mazāk ticamu iemeslu min ļaunprātīgu dedzināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu