Fanu balsojumā noskaidroti NHL Visu zvaigžņu spēles kapteiņi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/Sipa/Scanpix/TVNET kolāža

Līdzjutēji par 2018. gada Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles komandu kapteiņiem izvēlējušies Konoru Makdeividu (Edmontonas «Oilers»), Aleksandru Ovečkinu (Vašingtonas «Capitals»), Stīvenu Stemkosu (Tampabejas «Lightning») un Pernelu Karlu Subanu (Nešvilas «Predators»).

20 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Makdeivids saņēma 25,3% līdzjutēju atbalstu balsojumā par Klusā okeāna divīzijas komandas kapteini. «Oilers» rindās viņš šosezon guvis 14 vārtus un veicis 31 rezultatīvu piespēli.

Makdeivids otro gadu pēc kārtas izvēlēts par NHL Visu zvaigžņu spēles komandas kapteini. Talantīgais kanādietis pagājušās sezonā bija regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar 100 punktiem (30+70) un tika atzīts par MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Otru lielāku līdzjutēju atbalstu ieguvis kanādiešu uzbrucējs Stemkoss, kurš saņēmis 22,2% balsu un līdz ar to kļuvis par Atlantijas divīzijas komandas kapteini.

27 gadus vecais Stemkoss šosezon guvis 17 vārtus un izdarījis 32 rezultatīvas piespēles. NHL Visu zvaigžņu spēlei viņš izvēlēts piekto reizi - 2011., 2012., 2015., 2016. un tagad 2018. gadā.

20,1% balsu ieguvis krievu 32 gadus vecais uzbrucējs Ovečkins, kurš izvēlēts par Metropoles divīzijas kapteini. Viņš šosezon guvis 26 vārtus, kas patlaban līgā ir labākais rādītājs.

Ovečkins dalībai NHL Visu zvaigžņu spēlē izraudzīts ceturto gadu pēc kārtas un kopumā 9. reizi. Gods piedalīties šajā mačā viņam bijis 2007., 2008., 2009., 2011., 2012. gadā un no 2015. līdz 2018. gadam.

Savukārt par Centrālās divīzijas komandas kapteini otro gadu pēc kārtas kļuvis kanādiešu aizsargs Subans, kurš ieguva 16,2% fanu atbalstu. NHL Zvaigžņu spēlē viņš piedalīsies trešo gadu pēc kārtas.

28 gadus vecais Subans šosezon guvis 9 vārtus un izdarījis 20 rezultatīvas piespēles.

Līdzjutēju balsojumā noteica komandas kapteiņus, savukārt pārējos NHL Zvaigžņu spēles hokejistus izvēlēsies līgas vadība.

2018. gada NHL Visu zvaigžņu spēle notiks 28. janvārī Tampā (Florida, ASV).

NHL Visu zvaigžņu spēle norisināsies 63. reizi. Taču trešo sezonu pēc kārtas tajā notiks četru divīziju komandu turnīrs, kurā tiks izspēlēts «trīs pret trīs» spēlētāju formāts. Katru komandu pārstāvēs 11 hokejisti - seši uzbrucēji, trīs aizsargi un divi vārtsargi.

Spēles pirmajos divos periodos, kas katrs ilgs 20 minūtes, tiks noskaidrotas divas komandas, kas trešajā trešdaļā savā starpā spēkosies par uzvaru visā mačā.

2015. gada NHL Visu zvaigžņu spēlē, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, pārliecinoši uzvarēja Bufalo «Sabres» komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījies 2003.gadā - toreiz tas bija Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes, bet Artūrs Irbe tika pie divām dalības reizēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu