Afganistānā gājis bojā ASV Īpašo uzdevumu spēku karavīrs - rīdzinieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien patruļas laikā Afganistānā gājis bojā ASV Īpašo uzdevumu spēku karavīrs Mihails Golins, kurš dzimis un uzaudzis Rīgā, vēsta «The Washington Post». 34 gadus vecais Golins tika nogalināts Nangarharas provincē, kur ASV cīnās pret «Islāma valsts» un talibu kaujiniekiem.

Incidentā tika ievainoti vēl četri karavīri, no kuriem divi jau atgriezušies pie pienākumu pildīšanas.

«Ļoti skumstam, jo esam zaudējuši vienu no mūsējiem,» sacīja ģenerālis Džons Nikolsons jaunākais. «Šajā grūtajā laikā no sirds izsakām līdzjūtību mūsu kritušo brāļu ģimenēm un draugiem.»

Foto: AFP/Scanpix

Golins dzimis un uzaudzis Rīgā. 2004.gadā viņš pārcēlās uz dzīvi Ņūdžersijas štatā, ASV, un nākamajā gadā sāka dienēt armijā.

Golins sākotnēji dienēja kājniekos. Viņu divas reizes izvietoja Afganistānā un vienu reizi - Irākā. 2014.gadā Golins pievienojās ASV Īpašu uzdevumu spēkiem, un pagājušā gada septembrī viņu nosūtīja uz Afganistānu.

ASV bruņotie spēki neatklāj sīkāku informāciju par incidentu, kurā Golins gāja bojā. Tā apstākļi tiek izmeklēti, medijus informēja Pentagons.

Teroristu grupējuma «Islāma valsts» Afganistānas atzars 2014.gadā nostiprinājās kalnainā reģionā netālu no robežas ar Pakistānu. 2017.gadā ASV tur veica reidus un gaisa uzlidojumus, cenšoties kaujiniekus no teritorijas padzīt.

2017.gadā Afganistānā gājušas bojā vismaz 15 ASV militārpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu