Mančestras slaktiņa «varonis» atzīstas cietušo apzagšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Pēc Mančestras terorakta 33 gadus vecais bezpajumtnieks Kriss Pārkers ieguva varoņa slavu, jo apgalvoja, ka esot mierinājis kādu smagi ievainotu meiteni. Taču Mančestras tiesā kā pierādījums iesniegts novērošanas kameru video ar kadriem, kuros Pārkers iztukšo cietušas sievietes somiņu, vēsta BBC.

Video redzams, kā Pārkers pēc terorakta staigā garām cietušajiem un vairākkārt atgriežas pie ievainotās Polīnas Hīlijas, kura atradās netālu no savas smagi savainotās mazmeitas. Pārkers pārliecās sievietei pāri un no somas paņēma viņas maku, kamēr mediķi viņam līdzās glāba cilvēku dzīvības.

Dažas stundas vēlāk Pārkers ar Hīlijas bankas karti norēķinājās netālu esošā ātro uzkodu ēstuvē.

Prokuratūra norādīja, ka sākumā Pārkers esot mazliet palīdzējis cietušajiem, kuri atradās Mančestras arēnas foajē, taču «tikpat lielā mērā» esot to izmantojis kā iespēju viņus apzagt.

2017.gada maijā dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā tika detonēts paštaisīts spridzeklis. Teroraktā gāja bojā 22 cilvēki, bet vēl daudzi citi tika ievainoti.

Pārkers tiesā atzina vainu divos apsūdzības punktos par zādzību un vienā punktā par krāpniecību, izmantojot citam cilvēkam piederošu bankas karti.

Taču viņš noraidīja apsūdzības piecos citos nodarījumos, tai skaitā par mēteļa zādzību.

Kad medijos izskanēja ziņas par Pārkera «varonību», kāds vīrietis portālā «GoFundMe» sāka vākt naudu, lai «Krisam nebūtu jādzīvo uz ielas un mēs varētu izrādīt savu pateicību». Lai arī mērķis bija savākt vien 1000 sterliņu mārciņas, beigu beigās saziedoti tika vairāk nekā 52 000 mārciņu.

Vietnes pārstāvji paziņojuši, ka pēc vainas atzīšanas tiesā Pārkeram vairs nebūšot iespējas saņemt ziedoto naudu.

Pārkers iepriekš sodīts par zādzībām un veikalu apzagšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu