Lietuvas mazpilsētās Prienā un Birštonā sācies slaveno Bolu trakums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Trešdien Viļņā ar milzīgu ažiotāžu ieradās slavenā amerikāņa Lavāra Bola atvases Liandželo un Lamelo Boli, kuri noslēguši viena mēneša līgumu ar Lietuvas klubu Prienu-Birštonas «Vytautas». Šajās Lietuvas mazpilsētās sācies brāļu trakums.

(Papildināts viss teksts.)

Lidostā viņus sagaidīja prāvs Lietuvas žurnālistu pulks, turklāt lidostā, kā novēroja «24sek.lt», amerikāņu atbraukšanas dēļ bija izcēlies pamatīgs haoss.

Boli lidostā tika sagaidīti mūzikas pavadījumā, bet kopumā Lavārs Bols esot izskatījies pārsteigts par šādu sagaidīšanu, kamēr abas viņa atvases sarunās ar mediju pārstāvjiem neielaidās.

«Kāpēc mēs izvēlējāmies Lietuvu? Tā izvēlējās mūs,» būdams apmierināts ar saņemto uzmanību, sacīja Lavārs Bols. «Ceru, ka mani dēli šeit izbaudīs basketbolu.»

Lietuvas basketbola apskatnieks Donāts Urbons savā «Twitter» kontā raksta, ka kopā ar brāļiem ieradīsies vēl 15 cilvēki. Vairāki šīs valsts mediju pārstāvji rezervējuši apartamentus netālu no SPA centra, kur brāļi dzīvos.

Tāpat uz Lietuvu devušies žurnālisti no ASV, Polijas un pat Ķīnas, kur Liandželo novembrī tika aizturēts par saulesbriļļu zādzību. Viņa atbrīvošanā lielu lomu spēlēja ASV prezidents Donalds Tramps.

Kāds no vietējiem Prienu iedzīvotājiem izteicies: «Savulaik šeit bija viens tumšādainais, kurš bija vienas vietējās skolotājas vīrs. Tas arī viss. Viņš bija vienīgais pilsētas imigrants.»

Birštonas «Vytautas Mineral SPA» centra ģenerālmenedžeris atklājis, ka brāļiem tiks labākās istabiņas un viņus aprūpēs labākie masieri. Tāpat speciāli viņiem piemērota amerikāņu ēdienkarte, kuru sastādījuši pieredzējuši pavāri.

Prienas picērijā tās īpašnieks blakus Lietuvas karogam novietojis ASV karogu. Brāļiem jau rezervēts galdiņš un apsolīts gatavot vairāk amerikāņu burgeru.

Kluba vadība mājas spēļu biļešu cenas paaugstinājusi no trim līdz astoņiem eiro. «Vytautas» cer izpārdot visas 1200 paredzētās vietas arēnā. Vidēji vienu mājas spēli Lietuvas čempionātā līdz šim vēroja 530 skatītāju. Uz vienu mēnesi klubs plāno ieviest VIP vietas. Savukārt nākamajā nedēļā būs iespējams iegādāties Bolu krekliņus.

«Vytautas» galvenais treneris Virgīnijs Šeškus jau iepriekš ietekmīgajam Ziemeļamerikas sporta medijam ESPN norādīja, ka brāļiem plāno lielu spēles laiku.

Basketbolisti «Vytautas» sastāvā debitēs 9. janvārī Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā pret Minskas «Cmoki» vienību no Baltkrievijas.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet vēlāk to atstāja. Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu