Porziņģis: «Spurs» komandai ir viena no labākajām zonas aizsardzībām NBA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Sanantonio «Spurs» vienībai ir viena no labākajām zonas aizsardzībām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pret kuru ir ļoti grūti spēlēt, uzskata Latvijas basketbola un Ņujorkas «Knicks» kluba zvaigzne Kristaps Porziņģis, kuram «Spurs» spēlētāji otrdien sagādāja lielas grūtības uzbrukumā.

Otrdien divu Latvijas basketbolistu pārstāvēto klubu duelī Porziņģis un «Knicks» mājās ar rezultātu 91:100 (29:25, 20:27, 18:29, 24:19) zaudēja Dāvim Bertānam un Sanantonio «Spurs».

«Spurs» komanda Porziņģim, kurš šajā mačā guva 13 punktus, uzbrukumā neļāva brīvi elpot, turklāt bieži vien aizsardzībā viens pret otru darbojās arī abi latvieši, Bertānam mačā izceļoties ar 10 punktiem.

«Pret viņiem [«Spurs»] spēlēt ir ļoti grūti, jo aizsardzībā viņi daudz mainās, sarežģījot iespējas gan piespēlētājam, gan man. «Spurs» spēlē zonas aizsardzību, kurā viņi ir vieni no labākajiem visā līgā. Tieši tāpēc ir sarežģīti dabūt bumbu groza tuvumā,» pēc mača atzina Porziņģis.

Viņš laukumā bija 36 minūtes, kuru laikā trāpīja vien piecus no 18 divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, garām aizmetot arī vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš arī savāca deviņas atlēkušās bumbas, pieļāva četras kļūdas un nopelnīja četras piezīmes.

Virs 50% metienu no spēles Porziņģis nav spējis trāpīt jau astoņos mačos pēc kārtas, bet otrdien viņam bija ceturtā zemākā metienu precizitāte šosezon.

«Pretinieki visas 48 spēles minūtes darbojās bez kritumiem, liekot darīt lietas, kuras laukumā nevēlies darīt. Viņi aizsardzībā daudz runā savā starpā, kā arī lieliski zina, kad jākāpina spēles temps vai kad tas ir jāsamazina,» Porziņģis izcēla «Spurs» komandas labo taktisko sagatavotību.

Tikmēr «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks sacīja, ka Porziņģis ļoti vēlas rādīt līdera cienīgu sniegumu, taču ne vienmēr tas izdodas, jo pretinieki viņam velta īpašu uzmanību.

«Viņš vēlas būt viens no labākajiem spēlētājiem līgā, būt mūsu līderis. Kristapam ir 22 gadi, un visi pretinieki zina, ka viņš ir mūsu galvenais ierocis, tāpēc pret viņu sūta savus labākos puišus. Porziņģim ir kāpumi un kritumi, taču tas ir attīstības process,» norādīja Hornačeks.

Savukārt Bertāns nospēlētās 18 minūtēs realizēja vienīgo divpunktu raidījumu, divus no pieciem trejačiem un abus soda metienus. Viņš arī pievienoja četras bumbas zem groziem un trīs piezīmes.

«Es cenšos spēlēt agresīvi, radīt iespējas komandas biedriem, dot lielāku labumu komandai. Pērn, kad biju debitants, neviens daudz nerespektēja manu tālmetienu, tāpēc biju vairāk brīvs, bet tagad jūtu lielāku uzmanību, tāpēc cenšos darīt arī ko citu, spēlēt agresīvāk un iet arī uz grozu,» pēc mača sacīja Bertāns.

Viņš atzina, ka cenšas savu spēli uzlabot visos elementos. «Man jākļūst labākam visos aspektos, vai tas attiecas uz aizsardzību vai uzbrukumu. Jāturpina progresēt,» piebilda latvietis.

«Spurs» otrdien guva ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs, kamēr «Knicks» cieta piekto neveiksmi pēdējo sešu dueļu laikā.

Iepriekšējo reizi abu latviešu komandas tikās pirms nedēļas, kad Porziņģis izcēlās ar 18 punktiem zaudējumā, bet Bertāns spēlēja vien brīžos, kad dueļa liktenis jau bija izšķirts. Šosezon vienībām savstarpējie mači vairs nav ieplānoti un tās teorētiski var satikties vien līgas finālā.

Ar 18 uzvarām 37 spēlēs «Knicks» vienība ieņem devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Spurs» ar 26 panākumiem 38 cīņās ir trešā Rietumu konferencē.

Janvāris «Knicks» komandai būs smagākais un svarīgākais mēnesis sezonā. Turpinājumā tai šomēnes 11 no 14 spēlēm jāaizvada izbraukumā, nākamajā mačā jau trešdien viesojoties pie Vašingtonas «Wizards», kam zaudējusi iepriekšējos sešos savstarpējos dueļos. Šosezon «Knicks» viesos spējusi uzvarēt vien trīs reizes.

Tikmēr «Spurs» izbraukumā aizvadīs astoņas no nākamajām 12 spēlēm. Tad sekos pieci mājas mači pēc kārtas, bet pēc tam februārī būs pienācis tā sauktais rodeo izbraukums ar sešām spēlēm viesos pēc kārtas. Sanantonio vienība nākamajā duelī arī jau trešdien viesosies pie Filadelfijas «76ers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu