Gada nogalē Lembergs ZZS ziedojis € 15 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītā gada izskaņā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) no tās sadarbības partijas «Latvijai un Ventspilij» vadītāja, Ventspils mēra Aivara Lemberga saņēmusi 15 000 eiro ziedojumu, liecina partiju finanšu datubāzes informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā.

Lembergs ir starp dāsnākajiem ZZS ziedotājiem. Saskaņā ar datubāzē pieejamo informāciju, iepriekš viņš ZZS ziedojis pirms diviem gadiem, 2015.gada beigās, kad ziedojuma summa bija 4000 eiro. Savukārt 2014.gada rudenī Lembergs ZZS ziedojis 13 985 eiro.

2017.gadā atsevišķu personu ziedojumi partijām bijuši tikpat dāsni vai vēl lielāki. Tā, piemēram, lielāko summu vienā reizē - 19 000 eiro - ziedojis Ainārs Ščipčinskis partijai «Latvijas attīstībai». Šo pašu partiju ar prāviem ziedojumiem - katru 18 000 eiro apmērā - atbalstījuši arī Nauris un Jānis Berķi.

18 000 eiro pagājušā gada janvārī partijai «Vienotība» ziedojis Arnis Vējš. 15 000 eiro politiskajai partijai «Alternative» ziedojis Aleksandrs Mirskis. Tikmēr 15 000 eiro ZZS pērn ziedojusi Maija Čerņavska.

Šie gan ir tikai dati par lielākajiem atsevišķajiem ziedojumiem vienā reizē, taču ir personas, kas gada laikā dažādas summas partijām ziedojušas vairākkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu