ASV hokejisti uzveic Krieviju pasaules U-20 čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Turnīra saimnieki ASV izlases hokejisti Bufalo notiekošajā pasaules čempionātā U-20 junioriem augstākajā divīzijā otrdien ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) uzvarēja Krieviju, kas līdz ar to pirmo reizi pēdējo septiņu gadu laikā netika starp četrām labākajām komandām.

Bez amerikāņiem pusfinālā iekļuva arī Kanādas, Čehijas un Zviedrijas jaunie hokejisti.

Intriģējošākajā ceturtdaļfināla cīņā pērnā gada U-20 pasaules čempione ASV izlase pirmajā periodā divas reizes izvirzījās vadībā. Rezultātu jau trešajā minūtē vairākumā atklāja Kīfers Belouzs, kurš kļuva par šā mača varoni, jo vēlāk iemeta arī uzvaras vārtus. Pirmās trešdaļas vidū Marsels Šolohovs atjaunoja līdzsvaru 1:1, bet vēl pēc četrām minūtēm Kailers Jamamoto atguva vadību laukuma saimniekiem.

Otrajā periodā vārti netika gūti, bet 44. minūtē Krievija pēc Andreja Altibarmakjana solo reida no savas laukuma puses vēlreiz panāca neizšķirtu. Izšķirošie bija Belouza gūtie vārtu cīņas 53. minūtē, kad viņš tika pie no laukuma apmales atlēkušās ripas, raidot to virs Krievijas vārtsarga Vladislava Suhačova pleca.

Atlikušajā laikā Krievijas izlase vēl noklaudzināja amerikāņu vārtu stabu, beigās nomainīja vārtsargu, taču ripu tukšos vārtos iemeta Džoijs Andersons.

USA vs. Russia - 2018 IIHF World Junior Championship from IIHF on Vimeo.

Krievijas U-20 izlase kopš 2011.gada allaž bija tikusi pie junioru čempionāta medaļām.

Pusfinālā amerikāņi mērosies spēkiem ar Zviedriju, kas ceturtdaļfinālā ne bez grūtībām ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja Slovākiju. Zviedriem divus vārtus guva Īzaks Lindestrems, bet slovākiem abas ripas iemeta Martins Bodāks.

Zviedrijas juniori pasaules čempionāta pusfinālā tika jau 12.reizi pēc kārtas.

Bez lielām problēmām labāko četrinieku sasniedza Kanāda, kas ar 8:2 (3:0, 3:1, 2:1) sagrāva Šveici. Kanādiešiem vienus vārtus guva un trīs rezultatīvas piespēles atdeva Brets Houdens, bet divas reizes precīzs bija Dreiks Batersons.

Cīņā par vietu finālā Kanāda tiksies ar Čehiju, kas pēcspēles metienos ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Somijas vienaudžus. Čehija izlīdzinājumu 3:3 panāca 146 sekundes pirms pamatlaika beigām, tobrīd spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, bet «bullīšos» čehi bija precīzi divas reizes, kamēr somi izmantoja vienu izgājienu.

Čehijai uzvaras vārtus guva Martins Nečass, bet pamatlaikā divas reizes izcēlās Filips Zadina.

Pusfināla cīņas notiks ceturtdien, bet mači par medaļām tiks aizvadīti piektdien.

Aizraujoša bija arī pirmā spēle par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, kurā Dānija ar 5:4 (2:0, 0:2, 3:2) uzvarēja Baltkrieviju.

Dāņi pēc pirmā perioda bija vadībā ar 2:0, taču tad baltkrievi iemeta divas ripas skaitliskajā mazākumā un divas reizes izcēlās vairākumā, spēles 49. minūtē panākot 4:2 savā labā. Noturēt pārsvaru Baltkrievija tomēr nespēja, jo Dānijas izlase 34 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 4:4, bet vēl pēc 19 sekundēm iemeta uzvaras vārtus.

Komanda, kura atstās augstāko divīziju, noskaidrosies sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām.

Zaudētājas vietu augstākajā divīzijā nākamgad ieņems Kazahstāna, kas decembrī triumfēja pirmās divīzijas A grupā, kur otrajā vietā palika Latvija.

Pērn par čempioniem tika kronēti amerikāņi, kuri finālā pieveica kanādiešus, bet pie bronzas tika krievi. Tikmēr Latvijas jaunie hokejisti palika pēdējie savā grupā un pārspēlēs zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu