Ušakovs: Iepriekšējās vēlēšanās pieaudzis par «Saskaņu» balsojušo latviešu vēlētāju skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

2017.gada Rīgas domes vēlēšanās pieaudzis par «Saskaņu» balsojušo latviešu vēlētāju skaits, intervijā laikrakstam «Segodņa» teicis Rīgas mērs un partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs.

Ušakovs atzīst, ka veikta rūpīga vēlēšanu rezultātu analīze un ir skaidri zināms, kuros mikrorajonos «Saskaņa» zaudējusi vēlētājus un kuros atbalstītāju skaits ir palielinājies. Piemēram, pirmo reizi «Saskaņa» uzvarējusi Vecāķu iecirknī. Atbalstītāju skaits palielinājies arī Teikā.

Viņš informēja, ka par «Saskaņu» pēdējās vēlēšanās nobalsoja 60% krievu valodā runājošo vēlētāju un 40% latviešu.

Turklāt augusta beigās un septembra sākumā veiktās aptaujas dati rādot, ka «Saskaņa» ir populārākā partija gan starp krievvalodīgajiem, gan latviešu vēlētājiem Rīgā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem «Saskaņa»/Gods kalpot Rīgai (GKR) saņēmusi 50,82% atbalstu, iegūstot 32 deputātu mandātus Rīgas domē. 2013.gada pašvaldību vēlēšanās «Saskaņa»/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu