Rīgā aizturētais Krievijas telekanāla darbinieks Kurlajevs «melnajā sarakstā» iekļauts uz nenoteiktu laiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgā aizturētais Krievijas telekanāla TVC darbinieks Anatolijs Kurlajevs iekšlietu ministra «melnajā sarakstā» iekļauts uz nenoteiktu laiku, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Jau ziņots, ka Kurlajevs par aizturēšanu otrdien paziņoja intervijā radio «Baltkom». Kā skaidroja žurnālists, viņam noteikts «mūža aizliegums» ieceļot Latvijā, kas esot spēkā kopš 2015.gada.

Kozlovskis uzsvēra, ka nav tāda «mūža aizlieguma». Kurlajevam piemērots aizliegums uz nenoteiktu laiku, kas tiek pārskatīts ik pēc trīs gadiem.

Kozlovskis neizpauda, par ko Krievijas televīzijas darbinieks iekļauts «melnajā sarakstā».

Ministrs pieļāva, ka Latvijā Kurlajevs iekļuvis no kādas citas Šengenas zonas valsts, kurā viņam nav liegts uzturēties.

Gada laikā Kozlovskis «melno sarakstu» papildinājis ar vairāk nekā 100 jaunām personām. 2017.gads esot šajā ziņā bijis ražīgāks nekā iepriekšējie gadi. Liegums ieceļot piemērots dažādām personām, piemēram, kriminālnoziedzniekiem, personām par nedraudzīgas politiskas īstenošanu u.c. Liegums piemērots dažādu valstu un nacionalitāšu pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka Kurlajevs sociālajos tīklos ievietojis fotogrāfiju ar 2015.gada 5.augusta lēmumu par viņa iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā, kurā norādīts, ka Iekšlietu ministrija 2015.gada vasarā no Drošības policijas saņēmusi atzinumu, ka Kurlajeva aktivitātes «rada apdraudējumu Latvijas Republikas drošībai».

Krievijas televīzijas darbinieks komentāros pie šā ieraksta atzīmējis, ka lēmums par viņa iekļaušanu «melnajā sarakstā» sekojis pēc kādas 2015.gadā tapušas filmas.

Kurlajevs pats atzīmējis un arī fotogrāfijas viņa profilā sociālajos tīklos apliecina, ka viņš arī pēc iekļaušanas «melnajā sarakstā» ir viesojies Latvijā un nav ticis izraidīts.

Žurnālists intervijā sacīja, ka joprojām atrodas policijā un ka viņu tuvākajā laikā, domājams, deportēs no valsts.

TVC pēc tam izplatījis paziņojumu, ka uzņēmuma darbinieka deportācija «skaidri parāda Latvijas varas iestāžu nostāju pret Krievijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem un viņu nevēlēšanos vadīties pēc vārda brīvības pamatprincipiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu