Uzlidojumos Sīrijā nogalināti septiņi civiliedzīvotāji un daļēji sagrauts muzejs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Gaisa triecienos nemiernieku ieņemtajā Idlibas provincē Sīrijas ziemeļrietumos ir nogalināti vismaz septiņi civiliedzīvotāji un daļēji sagrauts muzejs, otrdienas vakarā paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» («Syrian Observatory for Human Rights», SOHR).

Starp nogalinātajiem Idlibas provinces Hansubulas pilsētā ir pieci bērni.

Gaisa triecienos par 40% tika sagrauts Hana Murada Pašā muzejs Idlibas provinces Maarrat en Nuumānas pilsētā, paziņoja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

«Muzejam bija uzbrukts arī pirms šiem gaisa triecieniem, bet šoreiz gaisa triecieni sagrāva lielu daļu tā ziemeļu sektora,» sacīja Abdelrahmans.

Viņš piebilda, ka 2011. un 2012.gadā šis muzejs bija pārvērsts par Sīrijas režīma spēku štābu un tie nozaguši muzeja artefaktus.

Vēlāk muzeju ieņēma nemiernieki, kas pārņēma kontroli pār Idlibas provinci. Idlibas province tagad ir vienīgā Sīrijas province, kuru vēl kontrolē nemiernieku spēki.

Abdelrahmans sacīja, ka muzejā tagad atrodas tikai lielas statujas, kuras ir grūti pārvietot.

Sīrijas režīma un Krievijas lidmašīnas pēdējā mēneša laikā ir pastiprinājušas gaisa triecienus Sīrjas ziemeļrietumos.

Krievija ir paziņojusi, ka pēc grupējuma «Islāma valsts» sakāves Sīrijā tā ir fokusējusies uz grupējuma «Jabhat Fatah al Sham» («Levantes Iekarošanas fronte») sagraušanu.

Šis ar «Al Qaeda» saistītais grupējums, kas iepriekš bija zināms kā «Nusras fronte», ir bijis starp prezidenta Bašara al Asada režīma galvenajiem pretiniekiem Sīrijas pilsoņkarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu