Igaunijā atvērs bitkoinu «audzētavu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrumviru apriņķī Igaunijā februārī sāks darboties valstī lielākā bitkoinu un citu kriptovalūtu «audzētava», vēsta portāls «Postimees». Kriptovalūtu ģenerēšana notiks kompānijas «Eesti Energia» Baltijas spēkstacijas zinātnes parkā.

Miljonu eiro vērto parku pagājušā gada rudenī atvēra japāņu uzņēmēji Kazuteru Arimura un Hikaru Kusaka.

Vienā no spēkstacijas ēkām telpas tiks aprīkotas tā, lai tajās varētu darboties serveri kriptovalūtu iegūšanai. Ar to nodarbosies kompānija «Blockhive OU».

Lēmums par labu «audzētavas» iekārtošanai Narvā pieņemts zemo elektroenerģijas cenu dēļ, kā arī tāpēc, ka spēkstacijā ir stingras drošības prasības, tāpēc «Blockhive» nevajadzēs ieguldīt papildu līdzekļus aizsardzībā. Kriptovalūtu ģenerētavā strādās četri līdz pieci pilnas slodzes darbinieki.

«Nevajag, lai kāds visu laiku būtu uz vietas. Taču ir jābūt gataviem risināt neparedzētas situācijas un pārbaudīt aprīkojumu,» skaidro Arimura.

«Mums būs arī kiberdrošības uzraugi - nolīgsim hakerus, lai novērstu riskus un aizsargātu sistēmu no citu hakeru uzbrukumiem.»

Arimura un Kusaka cer, ka uzņēmums piesaistīs bagātus japāņu investorus, kuri Japānas augsto nodokļu dēļ labprāt atbalsta ārvalstīs strādājošus biznesus.

Bitkoinu vērtība 2017.gadā pieauga par 1300%, radot lielu optimismu par kriptovalūtu nākotni. Taču 2018.gads iesākās ar vērtības kritumu par 4,8%, salīdzinot ar gada nogali, liecina «Bloomberg» dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu