No ZZS Saeimas vēlēšanās startēs Kučinskis, ministri un vairāki parlamentārieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta šogad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēt paredzēts Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), ZZS ministriem un lielākajai daļai politiskā spēka parlamentāriešu, pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka ZZS vēl lems no kuriem apgabaliem un ar kādu kārtas numuru kandidāti startēs. Reizē paredzēts, ka vēlēšanu apgabalu pirmajos pieciniekos būs arī vairāki parlamentārieši, Kučinskis un visi ZZS ministri - finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, veselības ministre Anda Čakša un satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Apgabalu saraksta pretendentu augšgalā varētu būt arī ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars un arī Brigmanis. Politiķis tāpat minēja Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas Aijas Barčas, kā arī Līvānu novada pārstāvja, deputāta Jāņa Klauža kandidatūru uz nākamo parlamenta sasaukumu.

Tāpat «lielas izšķiršanās» priekšā ir Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks attiecībā uz izvēli kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās, pauda ZZS līderis.

Brigmanis arī norādīja, ka partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētājs Aivars Lembergs neplānojot startēt Saeimas vēlēšanās.

Saeimas vēlēšanās ir pieci vēlēšanu apgabali - Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales. Deputāta amata kandidāts var startēt tikai vienā vēlēšanu apgabalā.

Kā ziņots, Brigmanis iepriekš norādīja, ka ir sagaidāms, ka ZZS Saeimas vēlēšanām kā Ministru prezidenta amata kandidātu virzīs pašreizējo valdības vadītāju Kučinski.

13.Saeimas vēlēšanas notiks šogad rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu