Bartaševičs: Nākamgad svarīgi būs pabeigt iesāktos projektus un piesaistīt investorus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rēzeknes pilsētas pašvaldības galvenie izaicinājumi nākamgad būs saistīti ar būvdarbu pabeigšanu iesāktajos Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstītajos projektos un investoru piesaisti, prognozēja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Rēzeknes mērs atzina, ka «Saskaņai» kā vadošajam politiskajam spēkam Rēzeknes pilsētas pašvaldībā aizejošais gads ir bijis veiksmīgs - vēlēšanās ir saņemts 59% vēlētāju atbalsts. Finansējuma piesaistei pašvaldībā ir sagatavoti un ES struktūrfondiem iesniegti vairāki projektu pieteikumi. Lai sekmētu jaunu darbavietu izveidi un mazinātu pilsētā bezdarbu, sāka telpu būvniecība un vides pielāgošana rūpnieciskajām vajadzībām.

«Šogad ir sākta 16 projektu īstenošana 38 miljoniem eiro vērtībā. Lielākā daļa no šī finansējuma ir ES struktūrfondu nauda. Vērienīgākie no projektiem ir rūpnieciskās ēkas izbūve Viļas ielā 1, Maskavas, Noliktavas un Varoņu ielu infrastruktūras pielāgošana industriālajām vajadzībām. Sākti ir ari Rēzeknes olimpiskā centra izbūves 3.kārtas darbi un vēsturiskās Latgales ielas atjaunošana,» stāstīja Bartaševičs.

Runājot par neveiksmēm, pašvaldības vadītājs atzina, ka tādu pērn īsti nemaz neesot bijis, esot izdevies īstenot pat to, kas sākumā varbūt šķitis neiespējams, piemēram, bezmaksas braukšanas ieviešana pilsētā. Nākamgad šo ieceri plānots attīstīt, paplašinot sabiedriskā transporta parku Rēzeknē ar četriem jauniem elektrobusiem. «Īstenībā Dievs stāv mūsu pusē un līdz šim visas plānotās idejas mums ir izdevies īstenot. Esam uzķēruši arī to, kā panākt investoru piesaisti pilsētai un ļoti ceram šo pozitīvo garu nepazaudēt,» teica Bartaševičs.

Rēzeknes mērs atzina, ka pilsētā ir labi piemēri gan jaunu un arī jau esošo uzņēmumu veiksmīgai darbībai. Piemēram nesen Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā darbu sākušais kokskaidu granulu ražotājs SIA «NewFuels», investējot uzņēmuma attīstībā iespaidīgus līdzekļus, pēdējos gados ir kļuvis par vienu no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā savā nozarē. Ir arī uzņēmumu, kas pilsētā strādā jau ilgāku lauku un turpina veiksmīgi attīstīties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu