Bono: Mūzika kļuvusi ļoti meitenīga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Īru rokmūzikas četrinieka «U2» līderis Bono intervijā izdevumam «Rolling Stone» paudis savas bažas par rokmūziku un tās nākotni. «Pēdējos gados mūzika kļuvusi ļoti meitenīga [girly - angļu val.],» viņš saka.

57 gadus vecais dziedātājs atklāja, ka jaunu mūziku viņam palīdz atklāt viņa paša bērni.

"Džordans ir mūzikas snobs, indie snobs," stāsta "U2" solists. "Īva klausās hiphopu, Elaiža spēlē grupā, un viņam ir ļoti nopietnas attiecības ar mūziku, taču viņš nenošķir, piemēram, The Who no The Killers. Vai Nirvanu no Royal Blood. Tā viņam nav paaudžu lieta, galvenais ir skanējums un tas, ko viņš piedzīvo, klausoties šo mūziku. Viņš tic, ka rokenrola revolūcija ir tepat aiz stūra."

Bono ar sievu un meitām - Īvu un Džordanu
Bono ar sievu un meitām - Īvu un Džordanu Foto: Vida Press

Pats Bono mūsdienu mūziku sauc par ļoti meitenīgu. «Domāju, ka mūzika kļuvusi ļoti meitenīga. Un tam ir dažas labas lietas, taču

šobrīd tikai hiphops ir žanrs, kurā jaunieši izlādē savas dusmas, un tas nav labi.»

«Kad man bija 16, manī bija daudz dusmu un niknuma,» viņš turpina. «Naids ir jāizlādē, vai nu ar ģitārām, vai ar bungmašīnu - vienalga. Tiklīdz tas uzkrājas, tā beigas. Tikpat labi šo naidu vēlāk vari izlādēt kādā bīstamā gāzē. Galu galā kas tad ir rokenrols? Tā sirds ir dumpīgums, dusmas. Dažām izcilām rokgrupām tas piemīt. Tāpēc «The Who» bija lieliska rokgrupa vai «Pearl Jam». Edijā ir šis niknums... tas atgriezīsies.»

Atgādinām, ka šogad laists klajā jauns grupas albums «Songs Of Experience». «Dziesmas ir kā vēstules ģimenei, faniem, Amerikai,» skaidro Bono, kurš ņēmis vērā īru dzejnieka Brendana Kenelija (Brendan Kennelly) padomu - sacerēt dziesmas tā, it kā «tu jau būtu miris».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu